• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
radikn - помощник
Що не го накарате да нареди 1М2 да ви покаже как ги иска , и ако ги докара фугите му дайте 50лв. :lol:
emil_v r - майстор
Да се похваля , понеже няма кой .

С еди н колега мн. пъти сме редили криви и различни плочи .
Естествено клиентът е наясно какво е купил и няма никакви претенций за цената . Понякога това също е изгодно за него , (по- гол. квадр.) :wink:

Да ме извинят тези които го знаят.
На4и мерим всека една плоча - два размера , и диагоналите , дъговидните - отделно.
Сортираме ги на камари с надпис 1-мн. малки 2 малки 3 норм. .....4...,5... ,
и дъговидни .
Почваме да лепим откъм най- видимата част плочи ном.4
Фугите са съобразени с разм плочи (30х30см- 3мм кръстче)
С плочите - нормален размер довършваме , като отваряме очите за фугите .
Сички крайни размери се режат където има за рязане , и за цокли , или отиват последен ред към стена .

С тройно повече труд , време + пари :wink: сичко ако си прав , а не пълзиш изглежда идеал-Петров , разликите във фугите , оптично мн. малко се коригират с дълбочината на фугата .
Клиентът е щастлив , понеже му изглежда идеално, а знае какво е купил.

Свърших. :evil:
Илиян Илиев™ - майстор
Ония от другата фирма даже казаха, че претендира лепилото да се нанася веднъж на замазката и след това и на самата плочка. :shock:
emil_v r - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Ония от другата фирма даже казаха, че претендира лепилото да се нанася веднъж на замазката и след това и на самата плочка. :shock:
допустимо е да претендира за това , не трябва да ти прави впечатление , или ако вдигне плочки да види има ли кухо .
Цената я договаряме предварително , и или почваш - или не. и не се оплакваш .
Помня един път ни питаха едни борци - няма ли да искате по- висока цена , понеже говорихме в лева , пък той падна ?
Отказахме им , и и казахме , че едим път като сме говорили - край , и без пари ще го довършим .
Тва е хитрост , понежете бяха яки с мн. обекти , и после се оправяме . :wink: , че и богато :)
Ех , блаженни години :roll:
vidrata - специален-специалист
Емо прав си за всичко даже си на пръсти :lol: .Ама чудя ти се как ти се пише и обеснява толкова подробно???Странен човек си ...ааааааааааа фаянсаджия исках да кажа
Илиян Илиев™ - майстор
Допустимо е, както казваш при уговарянето на цената да се изтъкнат и претенциите. Но е недопустимо да кажеш, че искаш възможно най-ниската цена и едва след почване на работа да почваш с претенциите.

Както спомена по-горе, според цената и работата. Като иска перфектно наредени плочки да си беше купил първо качество, а не да се опитва да прави от пръдня боя. :?

А това със сортирането и двойното намазване няма как да стане на тази цена. Детето иска леб да яде и да носи нови гуменки.
Теди - специалист
Докато има балъци да правят свирки на пребогати копелета за без пари ще имат и претенции.С трици маймуни не се ловят нито скъпите им коли са им подарени просто умрат да дерат за без пари, ако им мине номера. За да им сортирам скапаните плочки ще трябва да си цакат яко, ако не им хареса усвет.
Илиян Илиев™ - майстор
И ние това казваме, но с по-меки думи. :roll:
svetliopi44 - Чирак...
Илиане ти в коя част на Италия си бре пич....аз се подвизавах около Удине ...фаянсаджия (добър) под 5 000 евро нямаше ...да не ти говоря пък за Хърватска ...там не искаха да ме пуснат да си ходя ... за 1 месец се прибрах с 2 коли от там ...
Илиян Илиев™ - майстор
Аз съм около Козенца(южната част). Тук цените са осезаемо по-ниски от тези в северна Италия. А и не съм добър фаянсаджия. Тепърва има да се уча. Добър сам само при мазането и шпакловката.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "ЦЕНИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: