Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miroslav_kn - специалист
Основно въпроса ми е към нежния пол. Ще купувам перална машина но не ме интересува марката а дали е по добре да е 1000 оборота/мин или 1200 оборота/мин и защо ?
Spokoiniq - майстор
Никога няма да ползваш 1200-те оборота, освен ако жена ти няма манията да глади супернамачкани до невъзможност дрехи.Не се лъжи по хилядата електронни екстри, а купи сериозна марка, ако няма да се вижда лицето на пералнята взимаш едно Miele на 3-4 години за 400 кинта максимум, рециклирана и следващите 10 само слагаш прах, омекотител и вадиш прането.Повярвай, тука марката ИМА значение.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
miroslav_kn написа:
Основно въпроса ми е към нежния пол. Ще купувам перална машина но не ме интересува марката а дали е по добре да е 1000 оборота/мин или 1200 оборота/мин и защо ?
Марката има голямо значение.
А оборотите са за центрофуга. Повече обороти, по-сухо пране. Добрите машини след центрофуга имат опция отпускане на прането.
Без препоръки. Което си предпочетете.
dundurma - специалист
в момента съм с АРИСТОН-7.5кг,1400 об.-800лв.доволен съм много.задължително купи уред за минимум 7кг. пране-икономията е доста голяма,заради по-рядкото използване.ГОРЕНИЕ е също добра марка,а ако имаш лев и място ,има САМСУНГ за 10кг :razz: :razz:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
dundurma написа:
...задължително купи уред за минимум 7кг. пране-икономията е доста голяма,заради по-рядкото използване.ГОРЕНИЕ е също добра марка,а ако имаш лев и място ,има САМСУНГ за 10кг :razz: :razz:
Личен въпрос. Колко човека ви е домакинството и колко обем гардероб се пада на човек?
mitcd - специалист
Зависи и колко пари искаш да дадеш.Не взимай Indesit или Crown ,щото са боклуци.Моята е 1100 об. със сушилня и си е Ок
miroslav_kn - специалист
благодарности, но не ми стана ясно 1000 или 1200 оборота.При 1200 не се ли вадят много намачкани дрехите
Johny - майстор
Gorenje WA162- от 0 до 1600об/мин. Може и много, и малко. При високите обороти прането излиза почти сухо. Ако не ти харесва, можеш да ги намалиш. Отложен старт - нагласяваш я на 4ч. и сутринта простираш. Ремъка е клиновиден 4 канала. Много съм доволен. Модела вече е остарял.
rulom - модератор
Значи тия перални които имат 1200 оборота, имат и опция за намаляне на оборотите съответно на 1000, 800, 600, колкото по-голям диапазон в оборотите, толкова по скъпа.Най-добри са средния клас с копче за делене на оборотите 1000->800.Като я има опцията можеш и на големи обороти да переш, може и на малки.Пералня над 700 лв си заслужава покупката.Всичко от тая цена надолу е краткотрайно.За 700 лв. можеш да вземеш маркова пералня с копчета и по-ментелива с дисплей и електроника.Избери марковата.При марковите шума е по нисък.Ако пералнята е по-шумна и е в една стая с телевизор няма да можеш да си чуеш телевизора.

Това е общо взето.
Успех в избора!

Тема "перална машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: