Всички обезвъздушители да имат възможност за херметическо затваряне , за да не може да дръпне въздух от там при работа на помпата - поради ниската височина на съда и малкото статично налягане в системата може да започне изливане на течност от съда.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
34 мнения в "Има ли нещо нередно тук, че започнах вече да копая?"
gorgidanchev
- специалист
Враво бе ти си специалист...Нали така се продават с капачки.
filmatoplo
- майстор
Има и фалшиви евтини варианти , но имах предвид че след обезвъздушаване да се затворят . Ако дръпне въздух от тях се получава нещо като сервоусилвател и помпата ще покачи ниво течност в съда и може да протече от преливника . Имало е и случаи при които сработва и принципа на скачените съдове и точене на бензин от резервоар.
2v6
- майстор
detronik написа:...Схемата сега е по-добре, ама много пари ще отидат за арматура
А, четох че се слагат авт. обезвъздушители на колекторите, та и аз сложих, но дали няма нещо по-специфично около този момент няма информация. Според вас как е?

С автоматични обезвъздушители не се занимавай...
LazarGanev
- "Велик майстор"
2v6 написа: Схемата сега е по-добре, ама много пари ще отидат за арматураЕ, няма нищо излишно, професионално изпипана схема. За автоматичните обезвъздушители и аз съм съгласен - бих оставил само при котела.
С автоматични обезвъздушители не се занимавай...
LazarGanev
- "Велик майстор"
Едната причина е лесен демонтаж, а другата е за хидравлично регулиране на системата - тоест от секретния кран регулираш през кой радиатор колко вода да преминава, за да са всички еднакво топли и чак тогава от радиаторния кран (или термовентил) регулираш температурата в стаята. Разбира, може всичко да стане с един кран, но тогава се разбутват хидравличните настройки и става една каша - например, ако си с термоглави, едно и също деление ще отговаря на различни температури в различните стаи. - трябва да си водиш записки кое-къде-колко 

detronik
- специалист
Благодаря ви момчета!
Значи казвате да махна автоматичните обезвъздушители от колекторите, а да сложа ли ръчни или да поставя тапа и толкоз?
Със секретните кранове много ми хареса как ще се регулира баланса на системата, а аз се чудех как да го постигна...супер
А за парите, понеже го правя поетапно ще си позволя малко повече разходи за сметка на сигурността, а и ефективността. Всъщност не скача много разхода.
И сега стигам до въпроса: С КАКВО ДА ЗАМАЖА ТРЪБИТЕ СЛЕД КАТО ГИ ПОЛОЖА?
На подовете ще има ламинат. Замазката сега е сравнително мека(може би варово-циментова), с изключение на банята и тоалетната, естествено - там е як цимент, такъв и ще сложа. Мисля че трябва да ползвам пак такава (не много твърда замазка)за да е лесно да се кърти ако има авария(да не дава Господ). Мисля си за варова замазка с малко циментче. Или пък пясък и цимент, но "слаба" смес(и как ли става "слаба") Виждам че някои ползват пяна, но аз не искам заради ламината-ще хлътне.
Може ли да мо кажете какво да използвам.
Значи казвате да махна автоматичните обезвъздушители от колекторите, а да сложа ли ръчни или да поставя тапа и толкоз?
Със секретните кранове много ми хареса как ще се регулира баланса на системата, а аз се чудех как да го постигна...супер

А за парите, понеже го правя поетапно ще си позволя малко повече разходи за сметка на сигурността, а и ефективността. Всъщност не скача много разхода.
И сега стигам до въпроса: С КАКВО ДА ЗАМАЖА ТРЪБИТЕ СЛЕД КАТО ГИ ПОЛОЖА?
На подовете ще има ламинат. Замазката сега е сравнително мека(може би варово-циментова), с изключение на банята и тоалетната, естествено - там е як цимент, такъв и ще сложа. Мисля че трябва да ползвам пак такава (не много твърда замазка)за да е лесно да се кърти ако има авария(да не дава Господ). Мисля си за варова замазка с малко циментче. Или пък пясък и цимент, но "слаба" смес(и как ли става "слаба") Виждам че някои ползват пяна, но аз не искам заради ламината-ще хлътне.
Може ли да мо кажете какво да използвам.
popovvv
- специалист
Върху тръбите Pex-al се надяват пластмасови гофрирани тръби, които служат за предпазване на водните тръби и своево рода топлоизолация.При някои аварийни ситуации така поставените тръби могат да се изтеглят от гофретата и да се подменят.Замазката маже да се направи с пясъчно-циментов или варо-циментов разтвор.
Тема "Има ли нещо нередно тук, че започнах вече да копая?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература