• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shulio - специалист
Жалка е машината му.Ама виж понатам с нея какво прави и колко фантазия има да използва машината.Това че не е имал пари да си сглоби по-хубава не значи,че не си разбира какво прави.Машини като неговата има много в нета ама никой не направил толкова неща или поне не ги е показал наяве.И ние правим тука какво правим ама никой не дава готови неща направени с машината да видим за какво става въпрос :).

По този повод след като приключим с темата (как да си направим снс) трябва да отворим тема как да творим и какво и как се прави лесно с коя програма и така нататък.Поне аз я правя за да ми върши работа,а не за да видя дали ще стане нещо :)
velsi - Почетен майстор
Това ясно. Но първо да стигнем до там. :-D
skartalov - специалист
Да, имат и офис- склад в София (ХУБАТА).
Няма да ги видиш тези неща в сайта.
Обаче се обади и питай за абсолютно всичко което ти трябва за CNC.
Има танкети, направляващи, СВД-та, линейни лагерни тела , оси и т.н.
Познавам се с собственика и му казвам какво се търси, за да знае какво да внася :-)

Добре де сега се сетих за първата ни CNC система, което е плазмено рязане.
Правихме го преди 2 години, но още си го ползваме с цеха.
Тогава идеята беше да се направи възможно най- евтината координатна маса.
Резултата беше конструкция от правоъгълни тръби, Винкели в ролята на направляващи, и обикновенни лагери от левче, вдижението е с трапецовидни рейки и зъбни колела, а по X остта с трапецовиден винт и гайка (терафталат).
Ако Ви е интересно утре ще я снимам да видите за какво животно става въпрос.
:-)

А кой каза че никой не покава нишо правено на своята машина?
Ето един "Детайл" :-)

Изображение
Последна промяна от skartalov на пон фев 23, 2009 10:10 pm, променено общо 1 път.
shulio - специалист
Е снимай естествено.Да видим и ти от къде си тръгнал :)

А така дай вдъхновение малко,че само с тия технически термини хлабини направляващи и гайки не се живее
Последна промяна от shulio на пон фев 23, 2009 10:12 pm, променено общо 1 път.
Takezo Sensey - модератор
Хубата са ми колеги, работим "заедно" от 10 години .

В София са буквано на 50 метра от мен :roll:

Цената за ф16 мм. по L2000 е някъде около 87 лв. за брой демек за 2 метра (по памет) прът на INA повърностно циментиран.Мога да проверя колко единици твърдоост е .
Питах дали ще провисне ф16 при L-1250 мм. ... не можа никой да ми отговори, все пак трябва да се има впредвид каква тежест ще натиска самите пръти и да се изчислява :wink:
=====================================
Ако се ползват лагери от тип KBS : Регулируеми
B: на снимката

Втулката е прорязана, което позволява хлабината във възела да се регулира произволно или да се подбира чрез комбиниране на допусковите полета на направляващата и гнездото за монтаж.
Нямате проблем с радиалните хлабини и осевите отлконения :)

Ето и останалите типове :

А: Затворени
Хлабината в лагерния възел не може да се регулира и зависи от избора на допусковото поле на направляващата и отвора, в който се монтира втулката.

С: Отворени
Втулката е с изрязан сектор. Предназначена е за монтаж върху подпрени цилиндрични направляващи в случаите, когато е необходима голяма твърдост на лагерния възел. Изборът или регулирането на хлабината се осъществява както при регулируемите втулки.

Прикачен файл

p48.jpg
p48.jpg (13.41 KиБ) Видяна 5144 пъти
shulio - специалист
Тези който съм намерил са като C на снимката.Тука има недоразумение нещо утре ще го изясня.Ти каза,че 16 на 2000 е 87 пък Скарталов каза,че са по 20 лв метъра на 20мм.Това сигурно зависи от материала предполагам
skartalov - специалист
shulio написа:
Тези който съм намерил са като C на снимката.Тука има недоразумение нещо утре ще го изясня.Ти каза,че 16 на 2000 е 87 пък Скарталов каза,че са по 20 лв метъра на 20мм.Това сигурно зависи от материала предполагам
ММммм, това беше отдавна, сега като се замисля май парчето беше 20лв. ама беше към 40-50 см. По- добре питай, наистина.
velsi - Почетен майстор
Прътите на INA са оригинални, немски и са наистина скъпи. Моя е такъв. Ако в "Хубата" има някакви други, китайски например, може и да са по 20 лева метъра.
Takezo Sensey - модератор
shulio написа:
Ти каза,че 16 на 2000 е 87 пък Скарталов каза,че са по 20 лв метъра на 20мм.Това сигурно зависи от материала предполагам
Да, или предполагам... да не звуча много категоричен :-D

основно са 2 вида :
- едните са хромирани ( не знам колко са точни)
- другите закалени(циментирани) и калибровани - това ги оскъпява
:wink:
Втория вид са "вашите " пръти.

За 20 лв. метъра предполагам ги има само в безмитните складове , но малцина биха могли да пазаруват директно оттам.
Дори аз не мога да ги взема на тези цени :wink:

И все пак става дума за пръти на INA - мерцедеса в бранша !
shulio - специалист
Днес се обаждах.Дадоха ми цена за 16мм направляващи с дупките.70лв на метър.Танкетите за тях са по 22лв.За 20мм нямат цена трябва да питат и тогава.

За 20мм без дупки ми казаха 50 лв на метър.

Може ли направляващите само да ги подпра отдолу без да са завити просто отдолу да има от онези алуминиевите профили за под прътите и той да лежи на него а в крайщата да е хванат както Велси го е направил.Така би трябвало да няма увисване.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: