• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Petyr - специалист
Идеята като практичност не е лоша, аз например си ползвам едно фенерче с динамо и литиево-йонна батерия, което има и кабелче за зареждане на телефон. Въртя няколко минути и всичко е ОК.

Но това с батериите не е зелена идея, защото енергията коят се спестява е смешно малка, а за производството на този панел са изхабили сумати енергия и природни ресуеси. Та няма нищо зелено в нея.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Petyr написа:

Но това с батериите не е зелена идея, защото енергията коят се спестява е смешно малка, а за производството на този панел са изхабили сумати енергия и природни ресуеси. Та няма нищо зелено в нея.
Оооо доживях да прочета мислене като моето.
Демагогия! Думата дето ми бягаше! Де отиде темата за коженото палто!
lz1wvm - специалист
Не можеш да носиш 150 вата панел ако си например в планината.
За да загрееш батериите на котлона ще похарчиш повече енергия отколкото ще получиш.
Все едно е дали по фотоволтаичен начин или по някакъв друг ще се зареждат батериите. Просто ми харесва идеята за батерия, събираща енергия от околната среда без допълнителни устройства.
Ама всеки си преценява сам.
По груби изчисления това панелче(на снимката от батериите) ще натрупа между 10 и 15 ватчаса годишно :lol: .Така,че доста време трябва да се стои в планината.
  • 1
  • 2

Тема "Направи си сам батерии, които се зареждат от слънцето!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: