Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
ssi - специалист
Искам на работната маса да си сложа абсорбатор, който да извежда изпаренията в комина. Понякога работя с киселини и някои доста миризливи неща. Помага и при пръскане с аерограф. Искам да се спуска един въздуховод от комина и да мога да си го нагласям близо до масата.
Дайте ми идея! Лесно ще направя вентилаторче което да свържа към комина. Исках, обаче да сложа някакво гъвкаво гофрирано въздуховодче, за да мога когато не го използвам да го прибирам близо до комина. Мислех с тези металните въздуховоди, които се използват и при аспираторите, но предполагам след няколко сгъвания и разгъвания ще се скъса някъде на сгъвките.
romanpm - майстор
:) има меки гофрирани спираловидни вентилационни ръкави които се ползват за охлаждане с климатик -на място , купувал съм си пластмасов преходник от правоъгълник на фи 110, освен това има евтини порести тънки около 1-2мм плоскости които се лепят и в съчетание с пластмасови ъгли и алуминий захваната за тавана с проволки е лека конструкция която може да се придвижва по хоризонтала , а вентилатора е в изхода за комина... :wink:
ssi - специалист
Къде да намеря тези неща? Не съм виждал по железариите. Или не знам как да ги търся!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Практикер. Изобщо не по железариите а в големите изложбени магазини.
Помисли сам да си направиш въздуховода, правоъгълен и да го държиш сгънат до стената.
ssi - специалист
Благодаря!
Ще потърся като имам ходене натам. Сега ще погледна и в нета, дали някой не си е правил нещо подобно, за да имам представа какво би ми било най-удобно за в къщи.

Тема "Абсорбатор за работната маса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: