Най - вълнуващия въпрос зимно време.
detronik - специалист
Добре значи да питаме "защо".
"Дунапренената" изолация е с 2 мм по-широка от дебелината на тръбата. Освен това, стената на дунапрена е 6мм. т.е. по-6 мм от "всяка страна". При притискане размера и се намалява с 2 мм. т.е. във всяка посока с по 2мм. демек тази тръба 16мм ще стане 20мм от топлинно разширение,че ще притисне "дунапрена" до такава степен че да не може да компенсира топлинното разширение???
Ами от това ми се струва че идва отговор "КАК" да не може да се компенсира.
И тези шарените ги видях, но пък нали ви казвам, чета тука че не са с добри термоизолационни качества. При поставяне на ламиниран паркет и липса на такава термоизолация имало възможност да се повдигне паркета...чета да му се не види и пак не бива :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Ползвай това, което си купил и стига сте правили човека на маймуна :) . Става и гофре, че е по-евтино, но с термоизолация е по-добре, особено след като е купена. Това, че за в бъдеще можеш да сменяш тръби е изключение. Изолация слага не заради температурни разширения, а за запазване на топлото (топлоизолация). При полиетилена, обратно на стоманата линейните разширения са големи, но силите са малки и не са проблем. При подово отопление да не би да се разрушава замазката? Тази замазка, която се рони е бъркана земновлажно (сухо) и представлява пясък и цимент. Вар не се слага в никакъв случай на пода. За обезвъздушителите - сложи си ръчни, а не тапи. Успех!
bad to the bone - специалист
Аз съм на мнение, че най-добре е тръбите да се прекарват по тавана...най-лесно и практично.

Прикачен файл

Image054.jpg
Image054.jpg (45.24 KиБ) Видяна 2240 пъти
vladtod - специалист
bad to the bone написа:
Аз съм на мнение, че най-добре е тръбите да се прекарват по тавана...най-лесно и практично.
И второ,има термосифонен ефект!

Тема "Има ли нещо нередно тук, че започнах вече да копая?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: