• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Iliev Labs - специалист
И друго се сещам, и искам да ви питам.
Водата конданзира около 99-100 градуса, ами киселините?
Те май са на по-висока темперетура. Кои са основните, които да очакваме, и при какви темперетрури? Саждите дали не неутрализират част от тях?

:? Дали има начин топлообменниците да се позлатят, или някакво друго покритие? Или трябва да се набутваме за неръждавейка? Не да правиме от пръдня боя, но нещо по-тарикатско, от 300кг неръждавейка.

И друго се чудя отдавна, кво би станало с чугунени радиатори, монтирани като топлообменници след горивната камера? Как са захванати и уплътнени глидерите по между си?

Харалампи, ти що не нарисуваш и не обясниш, най-сетне, твоята идея. Това за разликите в налягането в горивната камера и т.н. ?
Последна промяна от Iliev Labs на ср фев 25, 2009 10:18 am, променено общо 1 път.
Iliev Labs - специалист
:lol: :lol: :lol:
Понеже работата ми е по цял ден да обикалям, ето на какво се натъкнах в един селски бар. Оказва се, че наистина има прости решения и на най-сложните проблеми!
:lol: :lol: :lol:
Пък аз съм се затръшкал, кюнци да позлатявам!

Прикачен файл

КОНДЕНЗАТНО ГЪРНЕ.jpg
КОНДЕНЗАТНО ГЪРНЕ.jpg (27.26 KиБ) Видяна 5056 пъти
Zurlata - специалист
Iliev Labs написа:
Те май са на по-висока темперетура. Кои са основните, които да очакваме, и при какви темперетрури? Саждите дали не неутрализират част от тях?
Сярната киселина е при 320 градуса, а азотната е при 80 градуса при концентрация до около 65% при по висока концентрация е над 100 градуса
2v6 - майстор
Zurlata написа:
8*300=2400 лева за акумулатори не е евтино топло ......

Е това ако ги купуваш по редовни цени, а и защо са ти 24 часа, може и по малко, а и сярна киселина е без бари, можеш и сам да си направиш един мощен акумулатор де се вика, тва са бели кахъри, дай да изхитрим горивото!
...
1. Миналата зима се случи едни път да няма ток 30 часа. Как ще се грееш, ако нямаш електрозахранване?
2. 8 акумулатора по 100 Ah няма да ти стигнат за 24 часа. Явно не си пробвал да захранваш помпа с инвертор.
3. Акумулаторите я изкарат 4-5 години, я не. И после пак нови акумулатори...
2v6 - майстор
Iliev Labs написа:

:? Дали има начин топлообменниците да се позлатят, или някакво друго покритие? Или трябва да се набутваме за неръждавейка? Не да правиме от пръдня боя, но нещо по-тарикатско, от 300кг неръждавейка.
...
Под 100 градуса може да се ползва PVC, и то е неръждаемо :)

Дима не прави конденз около 100 градуса, по скоро някъде под 60.
Zurlata - специалист
2v6 написа:

2. 8 акумулатора по 100 Ah няма да ти стигнат за 24 часа. Явно не си пробвал да захранваш помпа с инвертор.
Виж сега инвертори даже сам съм си правил, жичкаджия съм , няма значение че участвам в тоя форум за печки.
Инвертора ако вади напрежение близко до правоъгълното КПД-то му е голямо да речем 90%, но помпата е правена за синусоидално напрежение, защото такова има в мрежата, при правоъгълно помпата ще бучи ще грее а може и да изгори от висшите хармоници дето се получават от правоъгълното напрежение, затова трябва инвертора да го накараме да вади близко до синусоида напрежение, ако е аналогов инвертор КПД-то пада може и до 60% да падне, Всичко друго са сметки и математика - колко акумулатори ще ти трябват, енергията се преобразува от един вид във друг това е.

И по принцип това дето говорим е преобразувател напрежение-напрежение (12-220волта) , инвертора е съвсем друго нещо, но така се е наложило на жаргон.
Iliev Labs - специалист
Еийй.., вие пак се задърляхте за тия акумолатори! :)
Един само е нужен за ДВГ-то. Зурла, виж това:
http://topfeld.narod.ru/generator.html
Просто кат фусул бе брато!
Zurlata - специалист
Абе просто е от асинхронен дв, да прайм генератор ама с кво ще го въртим? Печката ще прай пара и да въртим турбина която пък генератора ли, а парата я охлаждаме през серпентина , както се прай ракия, с циркулираща вода която духа горе в стаите на къщата та да нямаме загуба на топло :-D

Вижте кво изрових неска, ама голям кютюк много високо не мога го навра в стаята с която разполагам, май ще тряя сам да си го права!

Прикачен файл

Въздушен топлообменик -Комин.jpg
Въздушен топлообменик -Комин.jpg (84.44 KиБ) Видяна 5791 пъти
Iliev Labs - специалист
:lol:
Аз съм бил мегаломан!
Снощи четох за тия в уикипедията! Честито! http://en.wikipedia.org/wiki/Dust_colle ... ic_filters
Ако е само 50-60 сантиметра по-дълго, му изкопай дупка за него. Или му иззидай къщурка! Само не го съсипвай! Направо ти завиждам!

А генератора си го въртиме с ДВГ. Ако тръгне с газ от печката добре, ако пък ли не - на бензин. То няма да гасне тока всеки ден я! Има и ДВГ-та по 300 лева, чисто нови. Верно че са малки, ама беден човек и на тесно пи.е се радва!
Последна промяна от Iliev Labs на чет фев 26, 2009 11:23 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе вие двамата как се намерихте бре, направо си залепнахте :-D
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 65

Тема "Коминът-мечта или как да уловим топлината беглец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: