• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pipbel - майстор
ААаааааааааааааа Емо тъкмо щях да критикувам яко фаянсовите изпълнения и ти ме секна.
E какво се секваш толкоз де... давай забележките и кусурите дето ти се набиват в майсторските очи, аче ако е възможно нещо да се поправи овреме.
В края на краищата нали си по тая част я :-D
Щото освен синята баня другите съм ги виждал завършени наживо и освен съвсем незначителни нещица друго не ми е направило неприятно впечатление :?
vidrata - специален-специалист
Ми общо взето е следното: ВиК изводите са точно на фриза -много-грозно,мръсния канал фи 110 и в малкия кенеф и в банята с кенеф няма как да се завършат без да стане грозно, пода в малкия трябвало да е диагонално или с по -малки плочки, и около прозореца на едната баня що фугата е такава огромна спрямо другите?
Не се отчайвай горе-долу е ок, ама с твоите пари и познания очаквах всичко да е съвършено.Давай още снимки и по- близки, и ще намерим още кусури :lol: .Шегичка бре.
pipbel - майстор
Ми общо взето е следното: ВиК изводите са точно на фриза -много-грозно попаднали са там, на някои дори са над фриза, това е поради инструкцията ми към водопроводчика да оставя стенни (по-високи) изводи за батериите за да се избегне да се ползват меки връзки из баните ( включително и заради прочетените отзиви в този форум). Не мисля че като се монтират батериите ще седи грозно.
мръсния канал фи 110 и в малкия кенеф и в банята с кенеф няма как да се завършат без да стане грозно прав си да, проблемни са тези области, мислил съм ги, и ми се струва че има решения,накрая като дам снимки пак ще коментираме
пода в малкия трябвало да е диагонално или с по -малки плочки,
Там е WC, който има Г образна форма и прецених че диагонално разположение като в баните не е удачно. Теракота и файанса ги избира жената и макар че имахме някои различия в края на краищата все женурята се налагат... :evil: ...пък и в края на краищата си е кенеф на магазини около прозореца на едната баня що фугата е такава огромна спрямо другите? Това е лайсна там, не фуга. Изпълнението около прозорците и обръщането около вратите съм ги оглеждал внимателно, добре са напаснати и се засичат нещата.
Не се отчайвай горе-долу е ок, ама с твоите пари и познания очаквах всичко да е съвършено
Аааа, чакай сега, това че имам пари не значи че съм сноб и бих избрал най-скъпото и лъскаво на пазара. Иначе не бих заложил на БГ производство плочки и май не съжалявам, прилична геометрия и добри са за цената си. В края на краищата като ми писнат след някоя друга година винаги може да налепя други отгоре им без да ги къртя. Има специални лепила за това сега. :-D
Купувайте Българското - особено в тая криза е силно желателно :!:
pipbel - майстор
Фибрана (2см) е вече налепен по по-голямата част от коридорите и по северната стена на спалнята. Жалко че не съм там да проверя с дългия мастар доколко е нивелирано....ама тъй ще е тя, трябва да бачкаме че да храним майстори все още. :x
Като се върна ще нивелирам и дюбелирам летви 2.5 см по фибрана и ще сложа МДФ плоскости навсякъде из коридорите.
С тези сегашни 67м2 вътрешната ТИ наближи близо 95м2, без да броя 5-цата фибран между двете къщи.
Чакат ме още 150 м2 външна ТИ на тази къща (завършена грубо Август 2007) през Септември, след като се е напекла/изсушила достатъчно лятото.
Междувременно съм поръчал да се оправят идеално и стъпалата на стълбището, аче всички да са еднакви. И тази проверка ще е чак втората 1/2 на Март

Прикачен файл

SS850230.jpg
SS850230.jpg (65.11 KиБ) Видяна 4476 пъти

Прикачен файл

SS850238.jpg
SS850238.jpg (97.42 KиБ) Видяна 4476 пъти

Прикачен файл

SS850236.jpg
SS850236.jpg (99.6 KиБ) Видяна 4476 пъти

Прикачен файл

SS850234.jpg
SS850234.jpg (67.29 KиБ) Видяна 4476 пъти
pipbel - майстор
Забравих да добавя - гоня стойност на U под 0.3 за северните стени и около 0.35 за другите, така че като се сложат и прозорците и вратите средната стойност за външните стени да е около 0.5, което мисля е достатъчно прилично.
Мисля да го постигна с 7 см графитен Неопор за външна ТИ наесен.
emil_v r - майстор
Пип , глей тия стъпала , понеже с това се занимавам...
съобрази височините на всяко пръво и последно стъпало .
Демек къде ще е готов под вкл. настилка всичко долу ,
и готов под на площадките и горен етаж .
Замазки , теракоти , или ламинати , бе готов под.
Като сложите дебела замазка примерно при първо стъпало , +теракот ,
и то от него не остане нищо.
Това принуждава този кат мен , да отлива буквално второ стълбище в/у първото .
Променя мамка му и размерът на стъпалата (височините на челата )

Ако си объркал това , няма да си първият , по- скоро ако не си... ще си първият .
pipbel - майстор
Пип , глей тия стъпала , понеже с това се занимавам...
Уста Емо Врачански - по-добре ти гледай тука и коментирай какво е сътворил днеска по стълбището майстора :?
Аз съм лаик не знам на какво да обърна внимание( а и не съм там). Но имам чувството че не е особено специализиран по стълбищата.... :-D
Пък и 1 снимка нищо не ми говори. Жената обеща още няколко вдругиден като поизсъхнело.

Прикачен файл

Resize of SS850293.JPG
Resize of SS850293.JPG (56.58 KиБ) Видяна 4329 пъти
emil_v r - майстор
По- добре , че не си там , само пари пращай .

Явно с теракот ще облицоваш стълбите ?

Ако не си го купил , дай да те разкандардисвам , и ги прави с камък .
По красиво ,доста по- трайно , и излиза на подобна цена.
Всички се плашат от цената понеже мислят , ше е мн по- скъпо .

Ако решиш все пак с теракот сложи едни лайсни по- масивни с ръбчета против подхлъзване .
Избери размерите на теракота така , че да няма малка изрезка у лево , :wink:
или у десно + да стане и за челата .
По- добре гр.грес или порцелан от по- дебелият.

покажете на майсторът ниво готов под при началото на стъпалата долу (па и горе :) ) дане стане ...
В моментът той това е направил , компенсирал е първо стъпало , и всичко изглежда наред и добре .

Цокълът може да бъде вкопан , сега е време да се помисли за това.
pipbel - майстор
Явно с теракот ще облицоваш стълбите ?
Aбе и аз си мислих за Врачански камък, ама не че имам нещо против теб, просто ми седи прекалено офисно едно такова.
Май ще се спра на по-дебеличък клинкер за стъпалата, има едни хубави немски клинкери във Варна, 11 мм , със добра визия, има и естетични завършващи профили.
emil_v r - майстор
Aha , сещам се за някои видове , доста са хубави , тия със специалният ръб/чело и на мен ми харасват , а за здравина да не говорим...

Главно това имам против тер. стъпала - лошо решение на челният ръб + челото .При този вар. няма пробл.

Огледай готово направено такова , за да добиеш оредстава как ще стане завърш.

Каква специалност си , понеже ме наболва кръста , а и честн о като се заговоря с доктор почва да ме наболва тва /онова ? :evil:
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 45

Тема "Строителство - епизод 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: