Докторе, и аз да покрепя врачанеца, ще ти кажа, че веднъж го правиш и наистина от камъка по-хубаво няма. http://www.lestnitsa.ru/gallery.php?page=1&material3=on Врачанския камък е варовик /в повечето случаи/ и не е подходящ за под и стъпала. Гранита е това, което ти трябва, но е скъпичък. Затова мойте стълби "отлежават", но като сбера малко мангизи съм решил да ги правя от черен гранит. /Има една варненска фирма дето го внася от Китай и изглежда е най-евтин при тях/.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Domashen_maistor
- специалист
443 мнения в "Строителство - епизод 2"
EDI
- майстор
Виждал съм много хубав ГНАЙС, размерно отрязан.Имаше много интересен тъмен гнайс, нещо като маслено-зелено-черно.Много добре ще изглежда за стълби.Цената на размерния беше някъде към 10-15 лева квадрата, а другия към 7-8 лева, но цените са към есента на миналата година.Сега не знам колко ще струва, но си заслужава.
emil_v r
- майстор
Хипербарен 02 , и без пояснение щях да се сетя , то си дзвучи еротично/ диаболично.
.
Тъкмо съм спрял жените от 1-2 години , и съм се утурил у работа , но ще видим .
Добре се справяш с къщата, не четох това стълбише , за магазин , или за жилище е .
Мисли от сега за парапетът , и как ще го захващаш , че майсторът няма да мисли , и после ако ще дупчиш по клинкера ,
или друго е неприятно.

Тъкмо съм спрял жените от 1-2 години , и съм се утурил у работа , но ще видим .

Добре се справяш с къщата, не четох това стълбише , за магазин , или за жилище е .
Мисли от сега за парапетът , и как ще го захващаш , че майсторът няма да мисли , и после ако ще дупчиш по клинкера ,
или друго е неприятно.
pipbel
- майстор
Смятах да почвам гипсовите шпакловки след 2 седмици, ама жената няма търпение.
Постоплило се малко, свързала се с майсторите, запалили камината и са я метнали, почнали с детската.
Първо с румънски гипс, следва сатен за по-фино, шкурене, боя.
И докато ми дойде на акъла да я предупредя да не слагат гипс по первазите на прозорците - те това и направили.
Сега като се върна трябва да си играя да го стържа, аче как ще държи теракола като лепя после первази...(не съм решил още, ама най-вероятно ще са клинкер)

Постоплило се малко, свързала се с майсторите, запалили камината и са я метнали, почнали с детската.
Първо с румънски гипс, следва сатен за по-фино, шкурене, боя.
И докато ми дойде на акъла да я предупредя да не слагат гипс по первазите на прозорците - те това и направили.

Сега като се върна трябва да си играя да го стържа, аче как ще държи теракола като лепя после первази...(не съм решил още, ама най-вероятно ще са клинкер)
Прикачен файл
Resize of SS850387.JPG (81.75 KиБ) Видяна 5774 пъти
Прикачен файл
Resize of SS850386.JPG (69.46 KиБ) Видяна 5774 пъти
Прикачен файл
Resize of SS850389.JPG (78.34 KиБ) Видяна 5774 пъти
На какви первази си се спрял? Дебелината гледам....
Перваз сме лепили с монтажно лепило, от тези, "течен пирон".
Перваз сме лепили с монтажно лепило, от тези, "течен пирон".
pipbel
- майстор
Разстоянието под отваряемите части на прозорците е 2.5-3 см.
Както казах смятам да сложа клинкер, има едни хубави немски клинкери във Варна на 30-40 лв/м2 с естетични ъгли , мислех и за стълбище да го ползвам.
Около 11мм са дебели , лепят се с флекс лепило С17 напр. и подобни, така че общо не вярвам над 2 см да дойде дебелината (при положение че остържа гипса нашляпан на фибрана)
После им слагам един Левис лак за камъни и готово.
Аз и отвън навсякъде на прозорците смятам така да направя. Както ще е бял 2-я етаж на къщата мисля че ще заспи. Много добре изглежда тоя клинкер, естествено седи, за разлика от повечето фаянси, гранитогреси и т.н.
Ама и идеята ти за монтажното лепило не е за изхвърляне....само да не стане дебело
Както казах смятам да сложа клинкер, има едни хубави немски клинкери във Варна на 30-40 лв/м2 с естетични ъгли , мислех и за стълбище да го ползвам.
Около 11мм са дебели , лепят се с флекс лепило С17 напр. и подобни, така че общо не вярвам над 2 см да дойде дебелината (при положение че остържа гипса нашляпан на фибрана)
После им слагам един Левис лак за камъни и готово.

Аз и отвън навсякъде на прозорците смятам така да направя. Както ще е бял 2-я етаж на къщата мисля че ще заспи. Много добре изглежда тоя клинкер, естествено седи, за разлика от повечето фаянси, гранитогреси и т.н.
Ама и идеята ти за монтажното лепило не е за изхвърляне....само да не стане дебело

Как дебело! Това най-тънко можеш да си го слагаш. Ама най-тънко!
С това лепим преходни лайсни... Колкото тънко го мацнеш, толкова ще е.
С това лепим преходни лайсни... Колкото тънко го мацнеш, толкова ще е.
Във флакони е и с пистолета за силикон се полага.
http://images.google.bg/images?um=1&hl= ... %D0%BD%22+
Последно вземах от ПРАКТИКЕР. Най-евтиния, не помня марка. Имаше нещо "fix" в името. За перваз - почистена от трошляци основа, нанасям на зиг-заг, нивелирам и след указаното време чистачката стъпва да мие прозорци (щом я влече).
Бавно съхне, много бавно и където има напрежение и е нужно придържане, прикрепям с горещ силикон.
http://images.google.bg/images?um=1&hl= ... %D0%BD%22+
Последно вземах от ПРАКТИКЕР. Най-евтиния, не помня марка. Имаше нещо "fix" в името. За перваз - почистена от трошляци основа, нанасям на зиг-заг, нивелирам и след указаното време чистачката стъпва да мие прозорци (щом я влече).
Бавно съхне, много бавно и където има напрежение и е нужно придържане, прикрепям с горещ силикон.
Тема "Строителство - епизод 2" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература