Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Тани - модератор
Браво! И напредвай бързо , че чакаме снимки :-D :-D :-D
Успех!
ABel - напреднал
Прокарах и част от ел. инсталацията и почнах тавана. Лошото е, че отпуската ми свърши и утре съм на работа. Така, че ремонта става събото - неделен. Ето още снимки, очаквам мнения

Прикачен файл

Resize of DSC00937.JPG
Resize of DSC00937.JPG (19.24 KиБ) Видяна 7856 пъти

Прикачен файл

Resize of DSC00933.JPG
Нарязах профила с флекс :) и ножица, между стената и него съм сложил гумена лента
Resize of DSC00933.JPG (22.1 KиБ) Видяна 7856 пъти

Прикачен файл

Resize of DSC00944.JPG
Resize of DSC00944.JPG (21.11 KиБ) Видяна 7857 пъти

Прикачен файл

Resize of DSC00945.JPG
Гипс картона го нарязах с нож на ленти от по 2 см. Сметнах че при този малък диаметър на завойчето, няма да стане с огъване
Resize of DSC00945.JPG (21.68 KиБ) Видяна 7857 пъти
Последна промяна от ABel на нед дек 03, 2006 11:22 pm, променено общо 2 пъти.
ABel - напреднал
Ето и конструкцията

Прикачен файл

Resize of DSC00948.JPG
Resize of DSC00948.JPG (19.11 KиБ) Видяна 7830 пъти

Прикачен файл

Resize of DSC00947.JPG
Resize of DSC00947.JPG (24.03 KиБ) Видяна 7830 пъти

Прикачен файл

Resize of DSC00946.JPG
Resize of DSC00946.JPG (23.87 KиБ) Видяна 7830 пъти
ABel - напреднал
Вчера бях в един ресторант с таван от гипс-картон. На обяд тавана изглеждаше идеално, но привечер когато слънцето падна и грееше косо, просто виждах отделните платна, лентата и винтовете. Затова реших, че при мен ще шпакловам цялата повърхност на тавана. Та въпроса ми е, трябва ли да слагам мрежа или мога директно върху картона? Да не се напука или падне?
masteradmin - майстор
Мрежата е задължителна иначе фугите ще се напукат.
ABel - напреднал
Имам предвид мрежа изцяло, по фугите е ясна.
velsi - Почетен майстор
Няма нужда от мрежа на цялата площ. Но за фугите както ти казаха е задължителна.
Тани - модератор
Всичко зависи от шпакловчика! Сега се забелязват всички снадки и видии , но съм сигурен , че ако същия шпакловчик беше шпакловал целия таван , резултата щеше да е още по-плачевен! Няма нужда да се шпаклова целия , но ако все пак си решил , най-добре го направи с колор кит , та поне да има смисъл!
ABel - напреднал
След двуседмична принудителна почивка на ремонта в неделя свърших малко работа. Ето снимки. Между другото отложих пусковия срок от Коледа за Великден :). Имам и въпрос: да сложа ли ъгъл на ръба между двете нива и пласмасов или метален да е?

Прикачен файл

normal_DSC00962_resize.jpg
След това сложих лента по всички снадки и вътрешни ъгли, а по външните огънати пласмасов ъгъл, а по външните прави ъгли алуминиев.
normal_DSC00962_resize.jpg (31.17 KиБ) Видяна 6715 пъти

Прикачен файл

normal_DSC00959_resize.jpg
normal_DSC00959_resize.jpg (32.99 KиБ) Видяна 6715 пъти

Прикачен файл

normal_DSC00955_resize.jpg
normal_DSC00955_resize.jpg (57.56 KиБ) Видяна 6715 пъти

Прикачен файл

normal_DSC00953_resize.jpg
normal_DSC00953_resize.jpg (36.21 KиБ) Видяна 6715 пъти
Последна промяна от ABel на нед дек 03, 2006 11:28 pm, променено общо 1 път.
ABel - напреднал
След дълга почивка (смених си работата) и две съботи и недели работа по ремонта стигнах до тук. На по-горните снимки розово-оранжевото е бетон контакт. Намазах с него старите стени директно върху блажната боя, където я имаше. Стана бетон :). Първата стена я надупчих за по-сигурно, но се оказа че няма смисъл - и върху блажната боя не мърда. После гипсирах, като при мивката понеже трябваше да стане с дебелина към 2см сложих и армировъчна мрежа. За дебелата шпаловка използвах обикновен гипс и след като го изравних отгоре сложих гипсова шпакловка на Теразид две ръце и третата съвсем рядка за изглаждане. Между другото на вилата съм ползвал шпакловка на Мулти-нещо си от Бриколаж - по-добра е.

Прикачен файл

Resize of DSC00981.JPG
Тук върху Депрона сложих листа влагоустоичив гипскартон. Захващането на картона към стената е с дюбели. Сложих картона, след това пробих с тънка бургия където са винтовете. Махнах картона, после с видия и като върнах картона всички дупки си паснаха идеалн
Resize of DSC00981.JPG (28.54 KиБ) Видяна 6552 пъти

Прикачен файл

Resize of DSC00982.JPG
Използвах ФугенФулер за шпакловката.Първо шпакловах съединенията, след това грубо цялата повърхност, минах със щкурка 60, след което наново всичко с рядка шпакловка и пак шкурка 100
Resize of DSC00982.JPG (18.13 KиБ) Видяна 6552 пъти

Прикачен файл

Resize of DSC00979.JPG
Всички фуги, които се получаваха при слепване на две части, без фабрично място за лента зарязах с ножче, след което сложих на всички съединения самозалепваща се лента
Resize of DSC00979.JPG (16.27 KиБ) Видяна 6552 пъти

Прикачен файл

Resize of DSC00978.JPG
Шпакловах целия таван, не само фугите, по-горе обясних защо
Resize of DSC00978.JPG (20.58 KиБ) Видяна 6552 пъти

Тема "Почвам ремонт. Помагайте!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: