• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всичко за дърводелството
wernis - специалист
maroka имам мебели правени вече с ПДЧ на Габровница и исках да е същото бюрото , затова ходих да поръчам плоскости в ЕКОЛАМ, Орион, индустриалната зона... Човека там ми каза че машината като разкроява прави срез от единят край до другият , а при моят разкрой това неможе да стане, поне така ми го е направила програмата.
Що се отнася до кантовете , от фирмата ме напътиха до един магазин където мисля , че има подходящи. Утре ще видим...
maroka - специалист
Ами щом си бил до Орион са те пратили, или в Надежда, или в Люлин предполагам :)

Иначе сега се сетих какво си направил в разкроя...така е трудно изпълнимо...има го като опция да се премахне, само че в Оптимика не си спомням откъде беше. Поразрови се в настройките и където видиш crosscut го направи неактивно.
kobutan - специалист
значи точно еколам работят с оптимик, винаги могат те да ти направят разкроя, ако трябва. не е проблем, имаха форматно разкройващ, също и машина за криволинейни детайли - пантограф , цените им бяха 20 лв за разкрой на 1 плоча, плочите бяха по малки като размери.никога не съм имал проблем с картите на разкроя. това какво са ти казали не им вярвай много, всеки си прави сметката просто.но това е стара информация, не знам сега как е, дай картите за разкрой да ги видя, прикачи ги като картинка тука....за плота ще го правиш 2х18 мм ли? не е задължително две цели плочи да хващаш, може само по краищата да е долната, а по средата да си остане 1...кантираш с по широк кант и изглежда като по масивна, просто така излиза по евтино, все пак плота ти е голям....
wernis - специалист
Днес направих поръчката и честно казано ми излезе малко повече от очакваното. Разкроя, ПДЧ-то и кантирането ми излезе 160 лв.
В Еколам плоскостите от които ми правят разкроя са с размери 2440х1830 mm , като цената на една плоскост без ДДС е 47,05 лв.
kobutan плота ще го правя така както каза от две ПДЧ х 18 mm и няма да са две цели плочи. Доста трудно се оказа да намеря подходящият кант обаче . От фирмата ми казаха първо едно магазинче на Орион но там имаха само две разцветки от тази големина . После ходих до Надежда , както предположи maroka и добре че там намерих това което търсех. Купих си още съчмени водачи за чекмеджетата и за плота, а също така и така наречената Диблачка . Качвам снимки за да стане ясно за какво говоря.
maroka а къде още продават кантове , спомена Люлин някъде. Полезно е човек да ги знае тези места , че днес ми се наложи да пообикалям доста за да намеря това което ми беше нужно.

Е сега ще чакам поръчката , казаха че ще стане в сряда. Разкроите никой не ми ги иска но беше хубаво да ги имам защото си направих сметка колко метра кант ще ми трябва , а също така колко плоскости.
wernis - специалист
Ето и снимките на моите покупки ....
Пантите които купих са Ferari , някъде тук бях чел , че не са лоши,какво е вашето мнение?

Прикачен файл

Panta_Ferrari.jpg
Panta_Ferrari.jpg (138.3 KиБ) Видяна 9502 пъти

Прикачен файл

Diblachka.jpg
Diblachka.jpg (133 KиБ) Видяна 9502 пъти

Прикачен файл

Teleskopichen vodach.jpg
Teleskopichen vodach.jpg (152.87 KиБ) Видяна 9502 пъти
kobutan - специалист
отдавна не съм ходил в еколам...кантове има и в едно магазинче, което е по пътя за еколам. от орион към еколам като тръгнеш, на светофара вдясно си за еколам, а напред кано продължиш има едно магазинче за мебели - има повечето неща. в еколам също продаваха обков, пантите ферари не са лоши, ползвал съм ги, в еколам ги има.а в онова магазинче са турски некви. иначе ти препоръчвам блум и хефеле като кадър на лесото.... :-D блум са на мадрид - ралица йонова май им беше представител, а хефеле преди години си преместиха магазина към хладилника. виж им сайтовете. в люлин - в магазина на бош продават хетих - най добрия обков, те са представители и на хетих, а в мебелната къща едно време отпред имаше магазин на тека и имаше също много работи, ама и цените са им солени.
дай да видя картите от оптимик, интересно ми е как е направила карта без да има ряз открай докрай - ако разбрах добре де. карта за разкрой, която не се разкроява не бях виждал...ето една такава от руската програма астра
Изображение
maroka - специалист
Бая сте понаписали, чакайте да се включа и аз :)

Канта предполагам си го взел от магазина на EUROTRADING срещу ЕУРАТЕК. Дистрибутор на същите кантове, както и на плоскости Egger има в Люлин 10 на гърба на Опел. Фирмата се казва Феникс Прогрес - 925 13 49. Пък ще почерпиш някой ден :))) Там също правят и отвори за минификс имай предвид, като цената ти е 1 лв за 1 бр разглобка.

С водачите си се попрестарал, чак такива не са ти необходими, но няма лошо да се поглезиш, все пак е за теб :)
Пантите са отвратителни...нямам думи просто, но за тази малка вратична няма проблем.

Принципно за всичкият обков е добре да ползваш реномирани производители. Колегата ти е споменал Хетих...Blum, Adar, Salice, Grass, Hafele. Каквото и да вземеш няма да сбъркаш.

А сега е време да започнем да очакваме снимков материал от изработката на изделието :)
maroka - специалист
иначе ти препоръчвам блум и хефеле като кадър на лесото
Е имах си аз да не споменеш Hafele като кадър от ЛТУ :-D

Иначе за разкройката възможно е така да му го е изкарала...има една опция поне в PLan IQ "headcuts allowed" и обикновено тогава ги прави едни такива чудесии като на твоята картинка :)
wernis - специалист
Това е разкроя който дадох. Като го гледам мисля , че има начин да се разкрои ако се реже в определена последователност, но незнам защо така ми казаха.
Отчаяхте ме с тези панти. Сега ще трябва да търся други май :( Ако ги монтирам тези , на по-късен етап могат ли да се заменят или няма да ми съвпаднат отворите. От къде мога да си купя шаблон за минификсове и панти? Тук някъде имаше тема за това и бяха писали че в Киров , Люлин имало но като гледем поста е от лятото.
maroka канта го купих от един магазин в Надежда срещу сериза на Шкода, бл. 109 . Не му запомних името.

Прикачен файл

Razkroi_01.jpg
Razkroi_01.jpg (122.71 KиБ) Видяна 9063 пъти

Прикачен файл

Razkroi_02.jpg
Razkroi_02.jpg (77.49 KиБ) Видяна 9063 пъти
wernis - специалист
Исках да опитам да направя разкроя с Plan-IQ 2.6 , да имате случайно някакво ръководство за работа с програмата ? Опитах да търся в Гугал но връзките където има нещо общо не са активни вече......
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Бюро за компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: