• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
Zurlata написа:
2v6 написа:

2. 8 акумулатора по 100 Ah няма да ти стигнат за 24 часа. Явно не си пробвал да захранваш помпа с инвертор.
Виж сега инвертори даже сам съм си правил, жичкаджия съм , няма значение че участвам в тоя форум за печки.
...
По тоя пост пак мога да те мъча, но не това ми е целта.
Идеята беше, че електрозахранването на системата е от основно значение и захранването от акумулатори ще е по-скъпо от генератор.
Сега виждаш ли смисъл в използването на пиролизния газ за ДВГ?
Iliev Labs - специалист
LazarGanev написа:
А бе вие двамата как се намерихте бре, направо си залепнахте :-D
Работа в екип, чичо Лазаре!
И не сме само двама! :prost: Ние сме много! И ще жънеме много победи!
Само ти един тъкъффф.., дет се прай на ИНДИВИДУЪЛИС !
Zurlata - специалист
2v6 - "По тоя пост пак мога да те мъча, но не това ми е целта.
Идеята беше, че електрозахранването на системата е от основно значение и захранването от акумулатори ще е по-скъпо от генератор.
Сега виждаш ли смисъл в използването на пиролизния газ за ДВГ?"

Е , естествено че генератор е подобре, не казвам че с акумулатор е по евтино. То пак зависи де щото ако вземеш ти сам да си направиш акумулатор ще е почти без пари. Пък и нямаме време да направим всичко наведнъж, то на мен всеки ден някви идеи ми се въртят в главата, ама може ли всичко да направиш :-D

Единственото място с което разполагам да намушкам цялата тази щуротия е една стая на 3 метра от къщата, не мога да вкарам вътре и генератори и топлообменици и горивни камери и 3 тона варел за термална маса, Затова лично аз засега ще го правя с акумулатори, а нявга ако направя допълнителна постройка ще мисля и за генератори някви
Iliev Labs - специалист
Zurlata написа:
Единственото място с което разполагам да намушкам цялата тази щуротия е една стая на 3 метра от къщата, не мога да вкарам вътре и генератори и топлообменици и горивни камери и 3 тона варел за термална маса, Затова лично аз засега ще го правя с акумулатори, а нявга ако направя допълнителна постройка ще мисля и за генератори някви
Това е парогенератор. На теб ти трябва нещо подобно. Освен изброените от теб неща, има и склад за твърди горива ! :-D Ще пристройваш няма как. Знаеш ли как се мъкнат дърва при минус 10? А има и мерки за пожаро безопасност! Тъпо е всичко в едно помещение.

Прикачен файл

225px-Steam_Boiler_2_English_version1.jpg
225px-Steam_Boiler_2_English_version1.jpg (23.88 KиБ) Видяна 5709 пъти
svetliopi44 - Чирак...
:lol: :lol: :lol: Нещата отиват накъде АЕЦ :lol: :lol: :lol:
hygro - майстор
svetliopi44 написа:
:lol: :lol: :lol: Нещата отиват накъде АЕЦ :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:

Изображение = Изображение
Iliev Labs - специалист
Zurlata написа:
..... Който има конструкторски дух знае за какво става въпрос!

:2thumbs:
ronik - специалист
преместено
ronik написа:
Накратко да обобщя, за всички желаещи да намалят топлинните загуби през комина си. Във всички случаи ще ви трябва нов комин. С един или повече водни и/или въздушни топлообменници и изолацията му в частта извън жилищните помещения.
2v6 - майстор
ronik написа:
Накратко да обобщя, за всички желаещи да намалят топлинните загуби през комина си. Във всички случаи ще ви трябва нов комин. С един или повече водни и/или въздушни топлообменници и изолацията му в частта извън жилищните помещения.
Зависи как ще се нарече.
При мен примерно комин няма. Въздушния топлообменник е ПВЦ тръба с лек наклон по посока на димните газове и грее гаража. Там където излиза навън е вентилатора и от него в тройник на водосточната тръба - каквото топло е останало предпазва от замръзване до улука, а конденза си изтича в канала :idea:
Zurlata - специалист
Пусни снимки на това твоето кат имаш време.

колегата ДълъГ ми прати тая книга на руски, за смятане на отоплителни инсталации:

http://www.4shared.com/file/90102665/d5 ... lacii.html
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 65

Тема "Коминът-мечта или как да уловим топлината беглец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: