• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Takezo Sensey - модератор
:) :idea:
А здравейте всички на Картонджии, нова тема нов късмет !

Нека тука се пишат всички OFF TOPIC мнения за гипсокартона, инструменти, монтаж дискусии и т.н...

Да си продължиме приказката щот' все пак си е по темата и в правилният подфорум !
В случая е добре да се включат и други колеги с техните си мнения та за туй пренебрегвам ЛС дискусията.

ps.:Дано да ви хареса.Ако няма интерес и развитие и темата ще изчезне толкова бързо колкото се и появи . :wink:
Бързам да Ви предупредя:

-избягвайте дразги, спорове и т.н.,всички такива ще бъдат изтривани без предупреждение !
-темата е коментана, а не какво пише в спецификации на КНАУФ и РИГИПС, това всички го знаем.
-тук споделяме опит от практиката
svetliopi44 - Чирак...
Басии аз ако ви покажа какви щуротии съм правил с картон ще ме вдигнете във въздуха...
:lol:
За това няма да ви показвам за да не се смеете
:lol: :lol: хлъц :roll:
Pooh - майстор
takezo написа:
Бързам да Ви предупредя:

-избягвайте дразги, спорове и т.н.,всички такива ще бъдат изтривани без предупреждение !
-темата е коментана, а не какво пише в спецификации на КНАУФ и РИГИПС, това всички го знаем.
-тук споделяме опит от практиката
Това за "всички" малко ме съмнява ... Спецификацийте се изчитата САМО от сериозните хора, болшинството от т.нар. "Майстори картонаджии" си перкат както си знаят. Бързам да дам примери - предстенна обшивка от UD профили ... САМО "щото са по-евтинки, нали все е профил бе братче" :? Страшното е, че масово народа се лови като общак за 1-2 месеца и после се пише "Майстор", гепи някой винтоверт и се пуска на свободния пазар. Курсовете на KNAUF също не са решение, аз лично никога не съм ги карал (когато започвах нямаха даже представителство, а фирмите се брояха на пръсти), но във фирмата ми казаха "Е, щом от 12 години сте в бранша, ще Ви издадем тапия на фирмата срещу .../не се чете/ лева. Все си мисля, че беше редно поне да питат "Какво сте изпълнили и къде?", "Можем ли да видим Ваша работа?" ... ей такива неща ми тровят хубавата събота (освен ремонта на апартамента, който съм обещал на жената да завърша от 2 месеца :wink: )
svetliopi44 - Чирак...
Аз пък съм правил преградна стена от CDта ама ги хващам по между им с парче картон става като кутия ... :razz: :razz: :razz:
Pooh чест и почитания към теб и твоите постове!
... съгласен на 100 % .

Ще се радвам да се включиш тук със съвети .
мЪъъ, за да не се получи и тук като насЕкъде в стил кой е по-по-най написах горното :wink:
Все пак форума е за аматьори ... :idea:
... които се опитваме да бъдем като Вас професионалистите.И ще се радваме на Вашата подкрепа.
Надявам се ме разбра правилно. :)

ps.:Ако не Ви кефи темата само кажете, т'ва е поне е лесно "DEL..." и готово :roll:
Matchless - специалист
Ами тей става понякога с "краденето на занаят".То с гледане ако ставаше кучето щече да върти сатъра:)Получава се един ефект който наричам "игра на развален телефон"..кой какво чул и недочул,видял и недовидял,направил си някакви собствени си изводи ,че и "обучил" следващо поколение монтажници.Та се питам кога учениците на учениците ще достигнат до там да патентоват някаква напълно нова,нямаща нищо общо с оригиналната технология за монтаж...Аз не познавам монтажник на който абсолютно всички обекти да са му абсолютно изрядни и в съгласие с всички изисквания.Лично аз много пъти съм правил "стройтелни акробатики" някакви ,не защото не знам технологията а защото ми се е налагало по една или друга причина.Работя почти винаги с материали с ниско качество,но това не означава ,че щото те са калпави и монтажа може да е калпав...напротив.
Pooh - майстор
Не се имам за ПРОФИ или МАЙСТОР, има още много какво да науча. Наясно съм с целевата насоченост на форума и това е една от главните причини да държа на спазване на системите за строителство. Все пак магарии има много, но е хубаво да имаш здрава основа на която да се опираш, когато ти се наложи да ги правиш (магариите). Когато на мен нещо не ми е ясно как се прави - чета. Когато изчета всичко - питам. И чак тогава с изградена стратегия и малко от малко яснота по даденият въпрос, правя първият си плах опит. Разговорът тръгна от това как ТРЯБВА да се изпълни един окачен таван. Спомням си веднъж на морето видях таван с 100см. разстояние между профилите - чули хората, че трябва да се редят напреко картоните и пак си ги метнали в двата края и в средата ...
В смисъла на "Направи си сам", всеки е свободен да експериментира с технологиите както си иска, но нещата опират и до изпълняване на обекти, където хората не знаят, че изпълненито им е грешно, а в някои случаи дори опасно.

Matchless, стремежът към точното изпълнение на определена система е достатъчен. В практиката човек се сблъсква с безброй дадености, които му пречат да е "абсолютно изряден и в съгласие с всички изисквания", но без основни познания това само ще го вкара във веселата част на форума - Вижте и се посмейте. МАЙСТОРИ - МЕНТЕ !
Другото за което ми се иска да не се съглася с теб е каеството на метериалите - ако нещо е некачествено - не го купувай. Клиентите плащат достатъчно, за да се спестява някой и друг лев за сметка на качеството. Съгласен съм, че има случай, когато самият клиент се набутва с некачествена стока, но дори и тогава може да му се обяснят недостатъците на спестените по този начин пари.

Бая ферман стана, а основната ми мисъл е една:
Всяко побългаряване, хитреене и мърдане от нормите е хубаво да се прави, само ако сме сигурни в крайният резултат. Без основни познания, придобити от първоизточника е крайно нежелателно да се работи каквото и да е.
svetliopi44 - Чирак...
Ей тц тц никой не ще да коментира моята система за преградна стена
:roll: :?:
Pooh - майстор
svetliopi44 написа:
Ей тц тц никой не ще да коментира моята система за преградна стена
:roll: :?:
Нямам коментар за такИвИ екстри ... то бива-бива, ама стена от CD-та ще да е много върло побългаряване :? ... поне винкел неков да беше да си затвори чиляк очите :razz:

П.П. При всяко едно отношение с CW профили щеше хем да е правилно, хем по-евтино.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Сладки приказки и раздумки за неща свързани с ГК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: