• 1
  • 2
Тук всеки може да качи собствени снимки и да представи себе си пред общонстта.
evdoki - специалист
Ха добре си дошъл
kuti_es - напреднал
Благодаря на всички. Ето ме и мен:

Прикачен файл

PICT0059a.JPG
PICT0059a.JPG (185.43 KиБ) Видяна 3730 пъти
Последна промяна от kuti_es на съб фев 28, 2009 10:25 pm, променено общо 2 пъти.
Matchless - специалист
Hola,que passa?(само това знам:) )
Искам да те питам нещо...Вярно ли е ,че в Испания на места лепят гипскартон с лепило и калчища някви на таван?От много хора върнали се от там го чувам ама все ми е съмнително...
kuti_es - напреднал
Тук се казва "ескаьола". По-различно е от гипсокартона и наистина се работи с калчища. Плаките са по-малки и нямат хартиено покритие. Работи се доста лесно, но за сметка на това е доста мръсна работа. Като качество - цена, е средно между окачен таван /пити/ и ГП. Когато мога ще снимам и пратя.

Прикачен файл

vesi 005a.JPG
vesi 005a.JPG (136.12 KиБ) Видяна 3768 пъти
Последна промяна от kuti_es на съб фев 28, 2009 5:31 pm, променено общо 1 път.
Matchless - специалист
Мерси.Много ми се иска наистина да го видя,интересно ми е и как се нивелира по тавана...Майсторите стоят с вдигнат нивел и придържат докато изсъхне ли :-D или с "крикове" се придържа..Когато имаш време и възможност...
kuti_es - напреднал
Нивелира се, както при ГП. Ако помещението е малко не се ползват допълнителни "инструменти", ако е по-голямо се използват телескопични "реглета" за вертикала и мастари за хоризонтала. Калчищата се използват като окачвачи. Прави се мляко от лепило и вода, в което се потапят калчищата, предварително навити като въженца.Така се захваща за тавана и за самите плокости. Лепилото стяга мн бързо.
  • 1
  • 2

Тема "Здравейте и от kuti_es :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: