Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
shotik - майстор
Aпарата е от 2005 г ,по книга пише, че може да се ползва карта до 1 Gb,но тогава по-големи ,като че ли са били рядкост или е нямало/не съм запознат/.
Въпросът ми е :дали може да се пробва с по-голяма карта -напр. 2 Gb ? Кое е определящо за апарата с каква карта може да работи?

Аз сега ползвам две по 512 Мв.
Iliev Labs - специалист
И аз разпитвах същото нещо, за друг модел.
Оказа се че по-голяма памет може да сложиш, но апарата я "вижда" като 1гб. И с телефоните е така. Отиди в магазина и пробвай на място. :) Паметите вече са евтини, не е като 2005.
tysonlkr - специалист
shotik написа:
Aпарата е от 2005 г ,по книга пише, че може да се ползва карта до 1 Gb,но тогава по-големи ,като че ли са били рядкост или е нямало/не съм запознат/.
Въпросът ми е :дали може да се пробва с по-голяма карта -напр. 2 Gb ? Кое е определящо за апарата с каква карта може да работи?

Аз сега ползвам две по 512 Мв.
Според мен изобщо няма да я разпознае :wink:
Тя ще може да се сложи в апарата но той може изобщо да не я намери.
Моят съвет е да си вземеш 1 Gb колкото пише че може да поддържа и да си свиркаш. Защо искаш да си създаваш допълнителни ядове.
Но нищо не ти и пречи да опиташ ако имаш някоя под ръка да видиш дали ще ти я разпознае :wink:
CARRION - специалист
Ако ти трябва по-голям капацитет също може и да си вземеш 2,3, 5 карти по 1 GB и да си ги носиш с апарата :wink:
shotik - майстор
Благодаря за отговорите ,аз питах принципно за големина на картата и възможността на апарата да работи с нея, чел съм препоръки на баш фотографи които препоръчват да са няколко малки карти от колкото една голяма.
NRG7 - специалист
Този апарат не поддържа по-голяма от 1 GB памет -категорично.
Само това му е минуса,а инъче е страхотен . :yes:
Илиян Илиев™ - майстор
По-хбаво е да са няколко малки, отколкото една голяма карта, защото с по-голямата карта апарата става по-бавен и те така.
БАШ МАЙСТОР - специалист
аз съм с 8цата и бачка с 4гб ,но има проблем с клиповете вече ,като взимаш гледай да е SDHC по бърза е
shotik - майстор
Днес пробах една карта 2 Гб,но не я разпознава,затова опитах с 1 Гб карта и при 2048Х1536 пиксела има запис на 620 снимки или 2100 сек./35 min/ клип при 30 fps или 5900 сек/98 min/ при 10 fps.,което е много за мен като количество,може по-нататък да ми се види малко,но както апетита идва с яденето ,така и снимането ще идва с необходимостта от запечатване на събитията.

Тема "карта за Panasonic FZ 5" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: