• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
plamenpanajotov - специалист
Колеги интересува ме ако направя стената към комшиите с фибран примерно 2,5см. каква шумоизолация мога да постигна дали ще е по добре от вата с ГК моля ако може да отговори някои които е тествал и двата варианта аз по принзип съм за фибрана щото имам една такава стена вече в тъщата и там засега не се оплакала от шум благодаря ви
Matchless - специалист
Фибрана почти не шумоизолира,неопора също а стиропора въобще.Или каменна вата или гк с вата
EDI - майстор
Най-добре ще гасиш шума с вата и ГК, но направи монтажа с федершини на КНАУФ и два слоя картон.
А тази каменна вата може ли директно да се лепи и дюбелира без конструкция бях гледал един строеж на мтел офис директно налепиха ватата дюбели мрежа шпакловка...... но отвън беше изпълнението
Spokoiniq - майстор
За можене-може, но един ръб на нещо в стената и пукаш шпакловката, освен това си е доста мокър процес за вътре, и мърляв.Искаш да спестиш от картона-недей.
а каква да бъде минималната дебелина на ватата(разбирай с малко пари да минем)
EDI - майстор
E, за малко пари, малко изолация.По принцип не по-малко от 10 см, но в твоя случай ползвай 5 см и два слоя картон, по следния пакет - вата, слой картон, федершини, слой картон.
Matchless - специалист
plamenpanajotov
Около 5 см каменна вата,мрежа и шпакловка след това.Но каменната вата трябва да е качествена,а накрая като се дръпне чертата гк с минерална вата на руло и качествена каменна вата с шпакловка идват горе долу на една цена..
FMaster - специалист
plamenpanajotov написа:
Колеги интересува ме ако направя стената към комшиите с фибран примерно 2,5см. каква шумоизолация мога да постигна дали ще е по добре от вата с ГК моля ако може да отговори някои които е тествал и двата варианта аз по принзип съм за фибрана щото имам една такава стена вече в тъщата и там засега не се оплакала от шум благодаря ви
с тази дебелина и за изолация не става, а за шумоизолация само вата (от изолационнитематериали) - нищо друго не помага!
svetliopi44 - Чирак...
А тоя порестия корк ...дават го точно за шумо изолация ама на високите тонове май... :?
  • 1
  • 2

Тема "Шумоизолациа фибран" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: