Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
HD - специалист
Здравейте,

не съм сигурен, че темата ми е за тук, за което се извинявам.
Пуснах няколко търсения, но нищо не намерих по моя въпрос, затова да питам:
от секцията в хола се чуват дървениците как си хапват сладко сладко чам (секцията е чамова изцяло) - даже им се виждат "тунелите" до столовата :-D
Засега се виждат само 3-4 малки дупчици, но е въпрос на време да станат много повече.

Та въпроса ми е, как да ги спра тези дървеници, да унищожа сегашните и да предотвратя евентуално по-нататъшно присъствие на такива, дупчиците засега може да не ги запушвам с нищо, защото на фона на шарките от дървесината, направо не се забелязват.
Преди имах проблеми с едно дървено легло, беше боядисано с черна боя, ейтака по същия начин си хапваха от него гадинките, докато накрая едната дъска не рухня изцяло - вътре беше цялата на тунели направена, абе като швейцарско сирене.
Естествено, много преди това бях обилно намазал цялото легло с БЕЗИР, обаче явно това не помогна, та затова ако може нещо по-ефикасно да ми препоръчате.
Сегашните червейчета мога да ги измъкна с една телчица някак си, обаче как да предпазя секцията от по-нататъшни гладни гости от този род? :?

Благодаря ви предварително!
Osiris - специалист
С импрегниране на дървесината за целта обаче трябва добре да махнеш лака за да може да попие импрегнанта аз съм ползвал АНТИПИРОЛ-БП използва се за импрегниране срещу пожар но е силно отровен и действа и срещу гадинки :?
http://woodprotectbg.com
HD - специалист
Иии, тя сложна работата става тогава ... :|
Osiris - специалист
Ами остави ги да ти скърцат тогава щом и преди ги е имало значи че има стара дървесина трябва полека да я подменяш като новата задължително да се импрегнира гадинките или са дошли с дървото или сса ти в къщата аз какво да кажа като вичко ми е в дървена ламперия преди да я сложа си блъсках главата точно с тия въпроси дали няма да я налазят гадини или да стане пожар та с импрегнанта реших и двата проблема :?
HD - специалист
Ми не, преди ги нямаше - секцията е сравнително нова (купена е нова), на около 2 години вече, в началото всичко си беше ОК, обаче отскоро са започнали да си хапват от вратата на барчето :?
Ще видим какво ще измисля.
Това с импрегнирането ми харесва, обаче като смъкна стария лак, после няма да докарам същия цвят като останалата секция и ще стане една ...
Osiris - специалист
можеш да го докараш с байц може и да пробваш с нитроцелуозен лак той също гони гадинки но импрегнирането е най добре :wink:

Тема "Дървениците ще ми изядат секцийката в хола - помощ ! ! !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: