• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте,
някой може ли да даде идея как да свържа тръбата от сифона на мивката в банята към подовия сифон/прав/?Предишната инсталация не е работила ефективно ,тъй като тръбата от мивката е свързана със сифона чрез пробита в горната му част дупка ..в тоя случай водата започва да блика през сифона :)
Имам 1 идея ,с която ще се кърти по-малко но незнам доколко ще е работеща и дали няма та възникнат някакви проблеми ..тя е изходната тръба на мивката да се свърже към изходната тръба/ф50/ в която е "забит" сифона,чрез пробит отстрани отвор /ф30/.Дали е добра идея това?
Другия начин,за който се сещам е да разкъртя стабилно около сифона да срежа изходната тръба /ф50/ около 10-15 см и да и сложа тройник ..1ното рамо да е за подовия сифон,другото за мивката .

Кой вариант е по-добрия според вас ?И ако имате по-добри идеи споделете :)
Поздрави!
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 9:40 am, променено общо 1 път.
rulom - модератор
При всички случаи без къртене няма да стане, ама ако пуснеш и някаква снимчица съветите ще са по-насочени.
Ами ето това представлява замислената схемата на свързване :)
0-замазка
1-подов сифон
2-тройник
3-тръба към мивката
4-тръбата към канала
5-бетонна плоча

P.S Нетеца се прецака в неподходящ момент :D

Прикачен файл

1quest1.JPG
1quest1.JPG (9.43 KиБ) Видяна 5754 пъти
Последна промяна от the_answer на нед мар 01, 2009 12:26 pm, променено общо 3 пъти.
svetliopi44 - Чирак...
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 9:40 am, променено общо 1 път.
svetlio ,ти предлагаш на мястото на тройника да има У коляно така ли ?
svetliopi44 - Чирак...
От твоя чертеж си мисля,че аз несъм доуточнил ситуацията
подовия сифон НЕ Е рогов а е прав т.е изходната тръба пронизва пода отвесно /бетонната плоча/ виж как съм го нарисувал .Само тръбата на мивката се движи "легнала" по пода.
Затова си мисля,че тръбата на мивката е по-добре да се свърже към каналът /4/ чрез тройник ,защото с У-коляно ще е по-трудно да хвана ъгъла към коляното,когато тръбата на мивката е почти хоризонтална .
Или трябва да е задължително с У ?
Поздрави!
svetliopi44 - Чирак...
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 9:41 am, променено общо 1 път.
Teodor80 - специалист
Здравейте,моя сифон е същия даже като отида на долния етаж в кенефа си виждам как тръбата от сифона ми влиза в мръсния канал и така също като съм в моя си кенеф виждам тръбата на горния апартамент.Само че моят проблем е много по сложен и моля за всякаква помощ и съвети.Ще си местя кухнята на мястото на хола за по широко.И от този сифон трябва да пусна тръба на 5,50 метра и там ще се вливат миялна,пералня и мивка.Трудно е доста.Вие кяакво ще кажете.Ще го бъде ли проекта?
  • 1
  • 2

Тема "Идея за свързване към подов сифон ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: