Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте! В банята съм с душкабина чешко производство. Кабината е с корито от акрил. По принцип съм много доволен, тъй като пространството е малко и без нея всичко щеше да се мокри. Искам да попитам обаче с какво да запълня фугата между плочките и коритото на душкабината. В момента е само със санитарен силикон и той след време започва да мухлясва. Откъде да намеря някакви лайсни и какви са най-подходящи. И втори въпрос - подът ми не е равен, та с какво най-добре да подпра коритото на кабината. Тук някъде четох, че някои са с крака, които се регулират, но моята не е такава - отдолу е със стиропор. Благодаря предварително!
leonardo_vd - модератор
Вярно е че повечето модели са с крака, но твоята е сигурно за баня без сифон и от това е проблема с нивото. Аз ти предлагам да я закрепиш както искаш да бъде и след това да запълниш там където има луфт с монтажна пяна / тази с която монтират прозорци/ така след време като решиш може да я отлепиш по-лесно отколкото ако я залепиш с някакво лепило за плочки. А за лайсната :? Разходи се по магазините и съм сигурен че ще намериш нещо.
Да, ама лайсните са май само за кухненски плотове и са доста големи... поне тези дето гледах в 2-3 магазина. А с какво да я подпра отдолу?
"sealant strip" на "BISON", санитарна,бяла, 38мм.
Имам подобен проблем.Фугата м/у плочките и коритото плесенясва.
Имам душкабина от 3 години и поне 2 пъти в годината сменях силикона, но ми писна.Вчера открих тази лента, но още не съм я монтирал. Чудя се фугата(около1мм) да я запълня ли с нещо(фугатор/силикон) или направо да лепя лайсната. Плесента пак ще избие и не знам дали няма да "повдигне" силикона и съответно да разлепи лайсната.
nait написа:
Да, ама лайсните са май само за кухненски плотове и са доста големи... поне тези дето гледах в 2-3 магазина...
и аз съм на тема запълване на тази фуга между коритото и фаянса. при мен е доста къдрава стената - на места луфта е почти сантиметър, а на места отива до нула. та и аз мислех за тези лайсни за кухня, но не трябва ли да се монтират като ги закрепиш с дюбели с дупки във фаянса????? иначе няма да прилепне добре лайсната с гуменото си уплътнение

или някаква друга идея освен силикон и бял цимент, че се цапа после и не зиглежда добре

Тема "Въпрос за душкабина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: