Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
rulom - модератор
Като заето място излизат ли и двете инсталации, примерно една инсталация е около3,5 Гб, т.е. като място 7 Гб ли са ти заети или само при стартиране ти излиза коя инсталация да избереш?
sasooooooooo - "специалист"
Физическия хард е около 6 GB, разделен е на две части: D -5,85 GB и E -0,148 GB.
На С ми излизат две папки: Windows - 1,64 GB и Windows.0 - 0,688 GB.
При стартиране ме пита коя операционна система да стартира. Едната е някаква хакната/пише Сървиз Пак 3 :lol: /, но не ми намира звуковата карта.
Да разбирам ли, че ако изтрия дял Е, разделението ще изчезне.
И ако изтрия папка Windows.0, втората операционна също :? :-D
rulom - модератор
Като избираш единия и тръгва, като избереш другия също тръгва, ама нямаш драйвери за него така ли?
Да точно така става :-D
Казват тоя хакнатия бил по-добър, ама не ми върши работа
rulom - модератор
Тия хакнати работи са правени на една машина и на други машини като се инсталират все нещо куца.Най добре намери някой да ти направи формат на всичко и една нова чиста инсталация.
Според мои наблюдения Сървиз Пак 3 работи тегаво на по-стари машини и бави излишно системата, та да ти сложат 2-ката и готово.
При всички случаи си трябва нова инсталация, ама от някой който знае поне малко какво прави :wink:
Успех!
svetliopi44 - Чирак...
М даммм и от моите наблюдения съм останал с впечатление че сървис пак 2 е най стабилен...
При всяка преинсталация, все нещо се губи, изчезват файлове, програми, които уж не би трябвало и съм наплашен. В такъв случай оставям си по стария начин и готово. Мерси :-D
sasooooooooo написа:
.. ако изтрия дял Е, разделението ще изчезне.
Така какво ще стане?
Теди - специалист
3-ия пакет е на стабилен! Друг е въпроса на какви щайги е качен! :wink:
NRG7 - специалист
sasooooooooo , абе най добре си закарай компа на сервиз,да ти го оправят както трябва. Или наистина си намери доверен човек(ако не ти се занимава със сервизи),който да ти го погледне,щото така както я караш може да издъхне(недай си Боже). :cool: С двата пакета :? единия ти оказва сигура натоварване.
Johny - майстор
sasooooooooo написа:
Физическия хард е около 6 GB, разделен е на две части: D -5,85 GB и E -0,148 GB.
На С ми излизат две папки: Windows - 1,64 GB и Windows.0 - 0,688 GB.
При стартиране ме пита коя операционна система да стартира. Едната е някаква хакната/пише Сървиз Пак 3 :lol: /, но не ми намира звуковата карта.
Да разбирам ли, че ако изтрия дял Е, разделението ще изчезне.
Първо - 6Gb са крайно недостатъчни за един съвременен компютър, и най-доброто, което трябва да инсталираш, е Windows 2000.
Второ - не са 2 операционни системи /ОС/, а два записа във файла boot.ini, и изглеждат както на картинката долу: За да не ти излизат и двата надписа, отваряш файла boot.ini с помощта на един текстов редактор - например Notepad и изтриваш вторият запис /червеният в случая/. Папката Windows0 е на старата инсталация, но тя не може да се стартира, защото в boot.ini-то е записано Windows, а не Windows0 и защото не може на един дял да има 2 ОС.

На втория дял не можеш да инсталираш никаква ОС освен игра от рода на Tarzan. Не прави повече опити с ХР, а си инсталирай 2000. Само мъчиш машината и нямаш никаква производителност. А след като харда ти е 6Gb, то значи, че машината ти е на около 10г. и е най-добра за Windows 98.
Компютър с 320Gb хард, 2Mb памет, видеокарта на дъното и двуядрен процесор, можеш да купиш сега за около 500лв /без монитора/.

Не зная какви са ти възможностите, но помисли за цялостен ъпгрейд /нов компютър/. Другото е мъчение и голяма загуба на време.
Инсталирай винаги на чисто / с формат на съответния дял/
Прочети цялата тази тама. Тук са обсъждани много полезни въпроси: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=15

Прикачен файл

boot.jpg
boot.jpg (58.56 KиБ) Видяна 4063 пъти

Тема "WINDOWS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: