• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
sameks - специалист
Да се слага боя върху кълчища е неправилно.Особено ако водата ще се пуска след няколко дни.Боятя пречи на кълчищата да се овлажнят и създава проблеми.Най вече за любители.Течен тефлон,тефлонова лента и всякави др.новоизмишлиотини са за вещи в занаята.Така че смело с кълчищата!
filmatoplo - майстор
Локтайта върши работа ,но още го имам за хоби . Ако ме издъни в някоя отоплителна инсталация при прегряване много ще се ядосам - тестовете продължават.
bonjyr89 - специалист
Само съм чувал за Loctite 55 аз ползвам конец на Wurth вече 3 години не е давал проблеми вярно че е малко скъпичък но пък е немски :) 35лв. опаковката
ronik - специалист
LazarGanev написа:
, а тефлоновия конец го навиваш правилно между витките. Аз слагам два реда, а на малки и стегнати резби - един ред е достатъчен и стягаш нормално, като е по-хубаво, ако добавиш и малко течен тефлон. Дори и да мърда сглобката - не пропуска.
Да не отварям друга тема, вчера използвах тефлонова лента и ми се стори прекалено лесно завинтването на нипела, в сравнение с калчищата. Лентата леко я усуках за да влезе между резбата и така по цялата резба. Дали ще протече?
sameks - специалист
Ако не е протекло веднага:няма!Само недей да отвърташ за донагласяване!
ronik - специалист
Още не съм пробвал, защото има и други неща за монтиране. А иначе нормално ли е толкова лесно да се завинтва? Досега само кълчища съм слагал, а с тая лента ми се струва, че с малко напъване и само на ръка ще стане :)
sameks - специалист
Намотавай повече!Да не личи че има резба!
  • 1
  • 2

Тема "Мога ли да уплътня резбите на тръба с червен силикон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: