Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
egx - специалист
Здравейте на всички.Препоръчайте ми вид боя за вратите и касите на панелката.Вратите за дървени, стари, не мога да кажа от какво дърво са, но не се различават от другите стари врати, които съм виждал в панелките из Люлин.Другото, което ми трябва е някаква бяла боя и за металните каси.А и тъй като ще боядисвам и на банята вратата сигурно ще е хубаво да е с някаква по-устоичива на влага боя.Е това е.Ако някой може да помогне да младеж като мен, заел се да разкраси малко вкъщи - моля да заповяда.

p.s.Дали с четка или с валяк да боядисвам :?
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 1:38 am, променено общо 1 път.
svetliopi44 - Чирак...
приятел вратите са ти стандартните кашони врати ...не сваляй боята а само я матирай , сега има доста бой вземи си някой емайл лак и си готов...
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 1:36 am, променено общо 1 път.
svetliopi44 - Чирак...
Казвам да не я сваля а да я матира ... щото ако тръгне да я сваля на тая мукава ще я задълбае и става супер грозно ... а ако иска да му е мат ще си вземе мат ...макар че незнам дали си виждала стандартните врати в мат ...ще се разочароваш ...ние сме в БГ и то в Люлин и аз съм там ...друго инфо???
sasooooooooo - "специалист"
Ето с тази съм боядисал всички такива врати в къщи, както и тази на банята. Много съм доволен. Около 11лв. за 1литър, мирише приятно, разрежда се с вода. Около литър и нещо ще ти трябва за една врата.
Успех
Spokoiniq - майстор
Emerald написа:
За дървените врати- качествен латекс. Шкуриш, алкиден грунд и боядисваш с валяк. В по-финните ъгълчета може и с четка. Ако старите врати са боядисани, първо сваляш старата боя добре, после шпакловаш ако има неравности, после грунд и боя.
Извини ме, но на кой уважаващ себе си латекс пише, че е подходяш за боядисване на doors and furniture че не се сещам?Айде цитирай ми етикет на Benjamin Moore, Dulux, Sikkens,Crown на който да го пише!Ако бъркаш водоразтворима акрилна боя с латекс поради незнание, не обърквай другите, модератор си все пак!
firebrand - специалист
"За дървените врати- качествен латекс. Шкуриш, алкиден грунд и боядисваш с валяк. В по-финните ъгълчета може и с четка. Ако старите врати са боядисани, първо сваляш старата боя добре, после шпакловаш ако има неравности, после грунд и боя."

Emerald какво шпакловане какъв латекс?
Нещо си в грешка човека пита за дървени врати ,а не за стени.
housedoktor - майстор
Вратите се зашкурват. Ако има неравности се китосват и се боядисва после. Грунд за дърво не съм виждал в България, иначе е много полезен. Може да използваш водорастворими бои, те покриват малко по трудно понякога, но са без миризма и съхнат много по бързо.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Oня ден мернах в Бриколаж грунд за дърво на ДенБравен. До китовете беше. Нямам личен опит.
По темата. Не знам на панелка какви дървени врати. Фазер може би?
При всички случаи, според мен, така, с тази мижава информация, най-простата блажна боя си е добре. Или автоемайл някакъв, че лесно се намира.

Тема "Вид бяла боя за вратите и касите ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: