• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 43
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
eva2 - специалист
enterprise написа:
Според вас на колко години едно дете може да поеме отговорност да се грижи за куче например ? Под грижа разбирам да го извежда на разходка редовно и да го храни, лекари и др. такива остават за родителите.
Аз мисля ,че няма определена възраст за която можем да преценим ,че е подходяща.Децата сами ни подсказват.Когато едно дете каже ,че иска някаква животинка най-голямата грешка е да се каже" не,не може" Детето не разбира нашите съображения,каквито и да са те.При отказ детето ще недоумява защо му се отказва след като неговото приятелче има котенце например.Защо то да си няма ...и от цялата тази работа детето трупа негативи.Аз имам две вече големи деца и съм минала през тези им периоди.Когато детето поиска животинка ,това означава разговор .Изяснява му се грижата която трябва да поеме.Ако то продължава да иска тогава просто изпълняваме желанието му...като същевременно не му натякваме" аз казах ли ти ,че няма да се справиш" ...просто му помагаме наистина да осъзнае нещата в процеса на ангажимента който е поело то.И с течение на времето детето само ще осъзнае може или не може....От опита си който имам аз съм стигнала до заключението ,че всяко дете трябва да си има някаква такава грижа,просто е задължително.Това ги обогатява и спомага за положителното им развитие.
В къщи сме имали различни животинки.Сина ми по не ,но дъщеря ми беше направила зоологическа градина по едно време.Папагали,рибки,костенурки,хамстери,морски свинчета,таралежче ни се разхождаше в хола,охлювчета лазеха по стените в коридора,пекинез и като за капак задължителното коте което винаги сме имали:).Тя където намереше някъква живинка и веднага я носеше в къщи.И с един такъв жалостив поглед и гласец ми казваше" мамо,не можех да го оставя навън в това лошо време" например.Как мога да кажа "не,изхвърли го " .Сядах и обяснявах ,че ще може да задържи поредната животинка ако успее да потдържа чистотата в къщи.Когато се говори приятелски с детето повярвайте ,че в един момент то само преценява може или не може .Не трябва да подценяваме децата.
Това е моето мнение от опита който имам :)
Последна промяна от eva2 на пон мар 02, 2009 12:32 am, променено общо 2 пъти.
diaflin - специалист
@eva2, много добър коментар, благодаря за което. Не е моя темата, но вървя по пътя , по който ти си минала и това което написа , ме накара да се замисля.
... ще бъде трудно , нямам нерви да ми пълзят земноводни , влечуги, гризачи и прочее гадинки из дома, а все някой от дребните ще поиска ... както и да е.

За поста +++++ :supz: :supz: :supz:
eva2 - специалист
diaflin написа:
@eva2, много добър коментар, благодаря за което. Не е моя темата, но вървя по пътя , по който ти си минала и това което написа , ме накара да се замисля.
... ще бъде трудно , нямам нерви да ми пълзят земноводни , влечуги, гризачи и прочее гадинки из дома, а все някой от дребните ще поиска ... както и да е.

За поста +++++ :supz: :supz: :supz:
Оооо естественно ,че е трудно.Имаме ли деца няма лесно.В процеса на развитието и израстването си децата минават през различни периоди.Някои ще ни харесват ,други не чак толкова ,но трябва да съумеем да се справим по-най добрият начин,това е наше задължение.А за да се получи според мен трябва да ги направим наши приятели,да не ги подценяваме и да говорим с тях за всичко.Да направим така ,че децата да се чувстват личности,нищо ,че са малки :)
Да,не е лесно .......но пък си заслужава :)
KokoDjambo - напреднал
Това е нашия ТОМИ :razz:

Прикачен файл

112008213610.jpg
112008213610.jpg (39.08 KиБ) Видяна 3868 пъти
shotik - майстор
Вижте на какъв майстор се натъкнах

Изображение
svetliopi44 - Чирак...
ИИи прави го кофражист веднага... хем ще се катери и няма да го е страх от високото... :lol: :lol: :lol:
Johny - майстор
A това са Чоко и Жужа. Скоро очакваме да ни излюпят пиленца.

Прикачен файл

Чоко.jpg
Чоко.jpg (136.04 KиБ) Видяна 3726 пъти
Deo-x - специалист
Ето и моята малка тигърче :-D

Прикачен файл

Любимата ми Дарка.JPG
Любимата ми Дарка.JPG (61.29 KиБ) Видяна 3634 пъти
Galy - специалист
Ето го и машия мечок - Дарк ;)

Прикачен файл

DSC03705.jpg
DSC03705.jpg (178.93 KиБ) Видяна 3600 пъти
bobykafe - специалист
Шарлота...

Прикачен файл

25-01-09_2219.jpg
25-01-09_2219.jpg (51.35 KиБ) Видяна 3584 пъти

Прикачен файл

23-10-08_1002.jpg
...преди около пет месеца- малко след операцията на крачето когато реши, че може да лети
23-10-08_1002.jpg (81.07 KиБ) Видяна 3584 пъти
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 43

Тема "Домашните ни любимци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: