Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ssam2 - помощник
искам да получа латекс със тъмен цвят (нещо като малиновочервено)
с предлаганите на пазара от евтините тониращи бои май не може да се получи такъв ефект
естествено има и вносни които стиват но са скъпи
имате ли някакви идеи или опит как да оцветя латекса в по-тъмен цвят
Osiris - специалист
използвай оцветен латекс в много магазини вече предлагат тая услуга
dildes - специалист
Osiris написа:
използвай оцветен латекс в много магазини вече предлагат тая услуга
Човекът иска наситен цвят, а този продукт дето го предлагат не струва, в смисъл, че цветовета са много бозави, за нищо не стават. Скъпо не скъпо, най-добре се изръси, та после да ти се радва окото, още повече, че тези скъпите латекси покриват много по-добре и са по-трайни като цвят. От опит знам :-D
bluelemon - специалист
Апсолютно съм съгласен за по скъпия и качествен латекс. Мога да ти препоръчам латекс Dulux. Английски е и е супер лудница :) Целия апартамент съм си го боядисал с него. Верно е скъп обаче като качество и цветност е номер едно.
Osiris - специалист
Съвети всякакви латекса не се дели на скъп и ефтин а на такъв който покрива добре и който не покрива и трабва да се кара на повече ръце а какъв оцветител да си сложи човека за да получи малиново червено :? скъп или ефтин :lцl:
dildes - специалист
Ами кажи тогава на човека в прав текст какъв латекс да си купи и с какъв оцветител да го тонира, а не само да опонираш на отговорилите. За да няма голословие ще дам моят опит за пример. Скоро боядисвах помещение с площ за покриване 60 кв.м., цветът, който си избрах беше много наситено тревисто зелено, латекса - Левис. Тонираха ми го в Бриколаж. Сега цифрите - бял латекс 5 литра - 70 лв., тониране в избрания от мене цвят 30 лв. общо 100 лв. С тези 5 литра минахме целите 60 кв.м., но понеже цвета се води светъл, тук таме имаше да се минава втора ръка. Решихме и взехме още 5 л.=100 лв. От тях изразходихме 1/3, като имайте предвид, че минахме втора ръка пак целите 60 кв.м. :? Другите 2/3 ще са ми резерва :lol: , ако детето реши да сваля мазилката :lol: . Ей хора заслужава си. Преди 3 години правих ремонт на другата част от апартамента и там съм с цветен латекс /някакъв български беше/. Тогава какво се случи - никога не можеш да улучиш точния цвят, минаване поне 3 ръце е задължително, за да постигнеш все пак някаква наситеност, след 3 години цвета е супер избелял, а там където е почиствано от замърсяване - цвета въобще го няма. Само в кухнята където бях сложила Левис /щото там много цапаме/ не е мръднал и до сега. Така че решението си е ваше, аз само споделям опит и не съм рекламен агент на Левис, просто съм много доволен потребител :lol:
EDI - майстор
Аз ползвах ЛЕВИС преди 3 дена.Боядисах си целия коридор светло виолетов.Използвах по евтината им база.По-скъпата е за по-наситените цветове.6 литра с цвета ми струваха 74 лева.С малко разреждане с вода около 2 литра, боядисах две ръце 50 квадрата и ми останаха около 500-600 мл.Латекса се мие като фаянсови плочки 15 дена след нанасянето.Един приятел така си мие латекса и нищо му няма вече няколко години.Базата и цвета са белгийски.Плътността му е изключителна - 1 литър е 1.630 килограма.
velsi - Почетен майстор
Хмм. Луда работа! :? 200 лева за латекс само през трупа ми! Аз си купих 3х8 кг "Интерин" на "Мегахим" тониран - праскова. Боядисах 35 кв.м. с 8 кг - 2 ръце. Стана перфектно. Хартисаха ми 16 кг. Цената на 8 кг е 13 лева..... Каквото и когато да избледнее имам да го боядисам още 3 пъти поне цялостно. Дето се вика: "имали сте бол пари - дали сте".
Sphinx - специалист
Аз сега съм пред дилема Levi's или Бенетон от една страна или български.

Всъщност на Левиса предимството е, че е издръжлив на миене и има по-наситен цвят, така ли?

А някой ползвал ли е Benneton(в ценовия клас на Levi's e)?

А да и какво ще кажете за Левис върху много хубави и запазени винилови тапети? :?
EDI - майстор
Предимството на ЛЕВИС е това, че след като се тонира с компютъра, цвета е точно такъв, какъвто е в цветния каталог.Българските след кратко време избледняват.Има висока покривна способност, изключително плътно покритие, може да се мие с вода.Българските латекси са толкова разредени, че повече няма накъде.Затова и цената им е по-ниска.Велси, аз със същите килограми минах две ръце 50 квадрата, но следващите доста години няма да пипна коридора, а ти след две пак ще плескаш :razz: Може и върху тапети да се положи латекс.Така беше в старото ми жилище, става много добре, особено ако тапетите са релефни.

Тема "тониране на латекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: