Най - вълнуващия въпрос зимно време.
IONKOM - помощник
До момента съм ползвал котле на "Прити"-18 кв.,но се оказа,че е малък и трябва да сложа по-голям.Какъв да избера- 26кв. или 33кв. Консуматорите са ми общо 25 кв. на пълна мощност,но реално от тях се ползват около 23 кв. Дали 33 кв. ще има драстично по-голям разход на гориво от 26 кв., водната риза на 26кв. е 62л.., а на 33 кв. 70 литра ? Помещението ми е вътрешно- кухня и не може да се сложи "Виатрус" или друго котле- просто не позволява местоположението, а отвън няма възможност да построя външно котелно помещение !
naskov - майстор
Слагай смело 33кВт. Тази мощност също е максимална и се постига само със сухи дърва-така е по каталога на Прити.Така, че малко презапасяване не е фатално. Разхода няма да ти се вдигне
Takezo Sensey - модератор
33 квт. :wink: , защо ли ...

Ми щото котлите имат около 80-85 % КПД :idea: , 33 х 0.85 = 28 квт. реална мощност :!:
LazarGanev - "Велик майстор"
takezo написа:

Ми щото котлите имат около 80-85 % КПД :idea: , 33 х 0.85 = 28 квт. реална мощност :!:
takezo, мощността, която се дава в каталозите е реалната полезна мощност, а не консумираната. Щом пише 33кВт значи, че 33 кВт е реална мощност.
Takezo Sensey - модератор
LazarGanev написа:
takezo написа:

takezo, мощността, която се дава в каталозите е реалната полезна мощност, а не консумираната. Щом пише 33кВт значи, че 33 кВт е реална мощност.
:respekt: :2thumbs: дано да е тъй . :-D

ps.: 'ич нЕма да се обаждам повече в отоплението . :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
takezo написа:
ps.: 'ич нЕма да се обаждам повече в отоплението . :-D
Нидей тъй с'я - ши сь чувствам виновен! Просто вече няколко пъти го чета това, та зарад туй. Не се засягай! :prost:

Тема ""Прити"- какъв котел да избера ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: