Всички въпроси за вилата.
shotik - майстор
Ето една косачка на Елпром,направена от елмотор,нож със стягащ механизъм,пластмасова обърната вана и пвц тръби,колела ,планка ,ел ключ,кабел.
С нея съм косил трева от 5 до 30 см ,като при високата трева повдигам предницата и бутам и така няколко пъти ,докато се стигне до 3-4 см.Не събира тревата ,но тя е толкова на ситно ,че може и да не се събира и през зимата се разпада.За събиране може с гребло и да се събира в подходящ съд.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=270960
rulom - модератор
Тая косачка направо ме разби, тия от елпром що не се регистрират във форума, май тук им е мястото.И за колко пари продават това чудо?
Че и с 500W мотор.Моята е 1Kw и на моменти спира, а това....не знам.
Макар че като се замисля, когато търсех бензинова втора употреба нямаше и се ядосах и купи нова ел., та както бях ядосан ако нямаше други бих взел и тая.
shotik - майстор
Косачката е на мои познати и вероятно е над 25 г.Понякога и тя спира ,но не я насилвам,вдигам я и връщам назад.
Работил съм с една ръчна с роторен нож/така мисля че се казва като, комбайн отпред/тя хубаво реже но е за ниска трева и ако и се монтира някакъв мотор ще е добра,защото на ръчната оборотите зависят от движението и напред.
Neno Er - специалист
Моята също е лична изработка. Двигател от пералня Рига-8, 180 вата с пусково реле и защита. Мислех да махна релето но защитата ми върши идеална работа. Като я претоваря, изключва и ми дава възможност за цигара.
Проблемът ми е, че на два пъти "окосих" и кабела.
Другата ми гордост е сондата за която вече съм писал.
ivtabov - специалист
Neno Er написа:
Е дай линка де!?
Neno Er - специалист
ivtabov написа:
Neno Er написа:
Е дай линка де!?
Ето.
Получи се и с твоята помощ.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=5760

И по-точно:
Не е ли време да съживим темата?
Ще споделя своя опит. Заявявам обаче, че не съм специалист, екстрасенс и радиеестезист.Просто сигурно бях късметлия.
Жена ми има наследствен имот в едно близко до Плевен градче. Там никога не е имало кладенец, а са поливали от близката чешма и в последствие от водопровода.
Подариха ми ел. и ръчна водни помпи и реших да си дупна сонда.
Първо избрах мястото.Да бъде удобно срямо двора, но и да има подземна вода. Прекарах мислена линия м/у кладенцитена съседите и близката естествена чешма и по нея с багети определих мястото.
Багетите представляват два тела с ф 2.5-3мм. огънати на 90 гр. и с размери на двете части 40 и 20см.
Багетите се държат за късите части, хлабаво, насочени на пред на височината на гърдите. Там където има близко подпочвена вода, те започват да се завъртат и се кръстосват. Пак ви казвам.При мен може да е случайно, но се получи.
Изработих си саморъчна сонда . Представлява стоманена тънкостенна тръба с ф 110мм. Долния и край се изчуква така, че да се увеличи малко диаметъра и, и се заточва по остта. На другия край на тръбата се заварява с кръстачка или по друг удобен начин по остта и тръба с d=25-30мм. и l=1,5м.
На избраното място започнах да копая по метода на трамбовката. Издига се и със сила се забива острия край на сондата. След няколко удара тя се запълва с пръст, изважда се, почиства се и отново. За по-лесно проникване, приодично се сипва малко вода. Така стигнах до около 4,5м. където се появи глина, кал смесена с вода и след това пясък. Тук вече се яви проблема. На около 5,3м. материала не се задържаше в сондата, а падаше обратно.
Поради тази причина използвах за черпене на водата комбинация м/у ръчна и ел.помпа от дълбочина около 5,5м. но явно съм улучил "подземната река".В началото помпата изчерпваше бързо водата и "лапаше" въздух, но после количеството на водата се увеличаваше и сега мога да "тегля" с часове без да спира.
Ако някой има нещо неясно, да пита.
Най-важното е мерак и да не се удари на камък.
ZMeyGorianin - майстор
Понеже не ходя често на Мястото и не мога да подържам тревните площи тип "Канадска ливада"за "косачка" използвам 1 бр. Джипси/ не казвам обидното "мангал" или префърцуненото "ром"/ и срещу 2х15 лв. на сезон си решавам до някъде проблема!
Neno Er - специалист
Ето я и моята.

Прикачен файл

Jigk2NcetE.jpg
Jigk2NcetE.jpg (67.89 KиБ) Видяна 13219 пъти
ebahti - майстор
абее вие луди ли сте кво ли.......за 40 лв. ми докараха от австрия маркова косачка 2ра употреба-само и наточих ножа, и сега коса кукуруза даже............. :-D

Тема "Самоделна косачка.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: