• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
2v6 - майстор
denuchi написа:
започвам с ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ, ВИНАГИ ЗДРАВИ ВЕСЕЛИ И УСМИХНАТИ.

в режим зима проблема няма да е много съществен, но в режим лято когато водата в бойлера е студена минавайки през топлообменкика бързо ще охлажда парите и после постъпвайки в кондензатора там ги чака вода 10-15 градуса. много ще пада кондензното налягане и ще се получи неприятна работа, ще има неефективна работа на сиситемата. много ще трябва да се свалят оборотите на помпата а незнам дали ще мога да се впиша в границите на датчика за воден поток. когато водата в бойлера се загрее проблема ще е по малък . надеждата ми е в това че серпентините на бойлерите са по ниско скорости и проблема от части да се реши.
Нещо ти загубих нишката - кое наричаш бойлер?
Ниското кондензно налягане означава по-малко натоварване на компресора - по-ниска консумация на ток.
denuchi - специалист
каво наричам бойлер. ами бойлер за топла вода това имам изпредвид. добре тогава да попитам : какво трябва да е кондензното налягане според теб в какви граници е най добре да бъде в единият и другият режим. говорим за фреон 22 или 407 защото най веорятно ще бъде заредена с един от двата. какви са поред теб оптималните налягания Н.Н. , В.Н. човек има винаги какво да научи.
2v6 - майстор
denuchi написа:
каво наричам бойлер. ами бойлер за топла вода това имам изпредвид.
Питах защото не го видях на схемата ти. Топлата вода може да се ползва директно от топлообменника на проточен принцип. Така е най-ефективно и няма нужда от допълнителен бойлер.
denuchi написа:
...
добре тогава да попитам : какво трябва да е кондензното налягане според теб в какви граници е най добре да бъде в единият и другият режим. говорим за фреон 22 или 407 защото най веорятно ще бъде заредена с един от двата. какви са поред теб оптималните налягания Н.Н. , В.Н. човек има винаги какво да научи.
При мен е R407c. В началото кондензатора ми беше малък и вдигаше голямо налягане - 26-27, при което компресора се товареше с 10-20% над номиналната мощност. Общо взето натоварването на компресора е право пропорционално на кондензното налягане (В.Н.). В един друг форум ми дадоха за пример режим на 17 bar.
Според мен от 15 до 25 за високото налягане на R407c е добре за моя компресор. При твоя незнам какво ще е положението.
denuchi - специалист
а така. аз знам за около 15 бара, че е добре да е нондензното налягане. което ще рече че се доближавам до това което е и при теб. в случия където ще се поставо ТП има изградена система с печка на твърдо гориво. ще се махат радиаторите и ще се слагат конвектори. мрежара за топла вода също е изградена на отделен кръг. и дилемата пред ползвателите на ТП. ще е дали да поизкъртят малко зада подобрим затоплянето на бойлера или да го оставя за се загрява до темп. на с-мата 45-50 гр. наистина няма го на схемата просто невеше стоял на дневен ред. ще драсна и една картинка на раположението в момента как е изградена системата в момента.
denuchi - специалист
и. всички ръби са ф20 поставени в изолация 18х19. всичко е замазано . на мястото на радиаторите се поставят конвентори + един трипътен вентил за всеки конвектор. с леки преработки и с мястото на помпата. спестил съм си подробностите за резшерителни съдове ,предпазни клапани, авт.пълначки и др.
2v6 - майстор
denuchi написа:
и. всички ръби са ф20 поставени в изолация 18х19. всичко е замазано . на мястото на радиаторите се поставят конвентори + един трипътен вентил за всеки конвектор. с леки преработки и с мястото на помпата. спестил съм си подробностите за резшерителни съдове ,предпазни клапани, авт.пълначки и др.
Сигурно ли е, че така са свързани серпентините? Този начин не е ефективен за използване на слънчевия колектор.

Защо мислиш за къртене при бойлера?
denuchi - специалист
а не мисля нищо за кътрене, то и ако стане въпрос за това нещо сестрами веднага ще нарита първо мен после зета. нарисувах го наизуст несъм сигурен коя серпентина от какво се захранва така ми беше по лесно за картинката. но като цяло това е.
denuchi - специалист
ами това е в общи линии. готова и тествана с едни варели играта ми се разказа от мъкнене на вода и източване.др.седмица се започва кутията и после вече тестване на обекта. след това управление като хората и готово.
Последна промяна от denuchi на пон мар 28, 2011 2:14 pm, променено общо 1 път.
vanko68 - специалист
Понеже и аз съм се засилил да си направя сам термопомпа,можеш ли да постнеш тук или на ЛС по-подробна схема как си навързал чарколяците.Прекарал ли си високото през бойлер или си с отделен топлообменник за БГВ ? Имам идея за вода-вода с доп.въздушен топлообменник,ако водата или помпата в кладенеца сдадат багажа.
Ако имаш зор с управленията,пиши.Може да помагам.
denuchi - специалист
за тук ще е ТП. а в момента се извършва и вторият сондаж
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 68

Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: