• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ти си от нещастното първо поколение имигранти, които седят на два стола. Посвий си дупето и се сети, че неискан съвет, не е добре дошъл.
Всички в България са обмисляли да отидат другаде. Всеки си е взел решението. Толкоз за личното.
Сега за другото. Когато изказваш мнение, го подкрепяй с нещо. Така се прави във всяка сфера. Аз, например нямам снимков материал, но пък обикновено се явява някой със същото мнение и се подпираме взаимно. Пък и като греша, не ме е срам да си го призная. В тази връзка, повечето от твоите решения, са еднодневни и определено само визуални. Комбинирано с нацупеното държане на стара мома, което дявол знае защо си придобила напоследък... ставаш ненужно трудно възприемана.
Нарочно не го пиша на лични. ще го оставя до довечера тук.
Emerald - модератор
С какво искаш да ти го подкрепям? Вие също слушате новини и имате глави на раменете.

http://e-vestnik.bg/5485

http://www.novinar.net/?act=news&act1=d ... g0NTsxMjQ=

Според мен достатъчно добре обосновах за всеки който мисли малко с главата си. Всеки е свободен да решава за себе си, дотолкова доколкото не пречи или застрашава околните. Докато въпросът с кухненската газ си остава нерегулиран и без съответния контрол и инспекция, това си остава една много сериозна заплаха за гражданите. Според мен този въпрос трябва да се повдига от медии и от гражданско общество и не да се чака кога наложените от ЕС мерки и закони ще ни оправят нещата.

Не е тук мястото да се оплаквам от липса на закони, но е тук мястото да предупреждавам хора за последствия от необмислени ремонтни дейности и не ме интересува искан или неискан съвет било.

Аз обаче нещо не ти разбрах изпонаписаното...нещастно поколение...посвий си дупето...срам да си призная грешки....еднодневни решения..и за капак стара мома. :-D Какво имаш предвид с всичко това? Когато липсват доводи се включват обиди? Или как? Според мен не съм коментирала никого колко е нещастен и в ред ли му е личния живот. Много добре си си постнала модераторски цитат, няма да е зле самата ти да спазваш правилата.
Matchless - специалист
Хайде и аз като типичен бай ганьо да се обадя в стил "на всяка манджа-мерудия" :) Нека гледаме малко по весело на нещата ,не взимаите толкова на сериозно всичко:) Всички са прави малко или много.Никога не е зле да се напомня за безопастността,защото понякога самоувереността и смелоста граничат с глупоста.Но ако човек е предпазлив и го направи по инструкциите не виждам какъв е проблема... преценен риск..Аз например не съм толкова сигурен в себе си и ако ще правя такова нещо ще питам,като ми обеснят колегите аз ще си преценя дали е лъжица за моята уста.Инциденти стават по много причини...но който следва указанията за безопастност едва ли ще има проблем.
Iliev Labs - специалист
8180 написа:
...Не ме убедихте за това "замръзване". Вече 5-6год. карам с някакви дефекти в карбуратора, поради което паля безпроблемно на ГАЗ - бензин, само в краен случай като свърши газа. Дори (при мен) под -10оС е рисково да опитвам на бензин !?.
Но, щом казвате...
Аз подозирам, че евентуално замръзване се получава във вентила - при дроселирането. Не виждам как в бутилката ще имаме лед+течност вместо газ+течност. За течността съм сигурен при всякакви БГ температури.
Тя газта си е течна, но не се изпарява. Понякога котлона гори толкова слабо, че не се забелязва. Още малко като застудее изобщо не можеш да си запалиш котлона. При колите си работи, защото се подгрява в така наречения "изпарител". Дори при студен двигател палиш, но има вакуум, който си прави двигателя като засмуква въздуха. Знаеш че освен темперетурата и налягането оказва влияние при изпарението (кипенето) на една течност.
При мен бутилката стои отвън, точно от съображения за сигурност. Освен това винаги затваряме редуцир вентила. Бутилката е купена преди 8 месеца, чисто нова. Новите бутилки имат и някакви клапани за безопасност. За тези, които се замислиха за безопасността си - струва 50 лева. Редуцир вентила го платих 16 - чисто нов, български. Маркучът беше около 3лв на метър, български, черен, дебел. Не намерих по-тънък. Скобите струват по 30 стотинки. На всичките тези неща мога да им имам довери 5 години. Зареждам на бензиностанция. Брат ми се отоплява на пропан с бутилки. От последната бутилка от топливо е източил поне 4 литра вода. Защото освен че продават СЪЩАТА газ на двойна цена, добвят и вода. Затова ще продължавам да зареждам на бензиностанций, въпреки че правят опити да го забранят. Пропанът не мерише и му добавят аромат на чесън! Това което смърди не му добавят нищо. Това е смес от пропан, бутан , метан и всякакви други отпадъчни газове!
Опасно е - но в българия те мамят големите производители и търговци. Положението е като в гражданска война - спасявай се както можеш!

Емералд си е намерила спасение на друго място, изборът си е нейн, не я упреквам.

Какво да правим при изтичане на газ?
При смесването си с кислорода от въздуха, газта гори с ЕКСПЛОЗИЯ!

1 Молим се на Бог да ни пощади!

2 В никакъв случай не изпадаме в паника!

3 Отваряме широко всички врати и прозорци!

4 НЕ светваме лампи, Не включваме или изключваме никакви електрически уреди.
Защото газта се пали от искри. Те се получават именно при включване и изключване на електроуреди.

5 Без да предизвикваме паника у другите, им казваме да излязът навън, без да светват лампи или да пипат каквото и да е!

6 Ако ни е останала още смелост, откачваме внимателно редуцир вентилът от бутилката. Може би вече сме овладели ситуацията.

7 Ако изтичането е от бутилката - бутилката се изнася навън. Страшното вече е минало.
Концентрацията, необходима за експлозия, се получава само в затворени помещения.

8 Благодариме на бог!

Ако междувременно гръмне - спасявай се както можеш! :-D

Как да се предпазиме от изтичане на газ?
Айде някой друг да разкаже, че аз усещам че ставам досаден!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не си досаден. :) Ако не те мързи, продължавай.
Харалампи - специалист
Emerald написа:
Според мен не съм коментирала никого колко е нещастен и в ред ли му е личния живот. Много добре си си постнала модераторски цитат, няма да е зле самата ти да спазваш правилата.
Целокупно ни нарече комплексари малко по-горе. Типично за българина е като се качи на високо да се изплюе.

Iliev Labs написа:
Тя газта си е течна, но не се изпарява. Понякога котлона гори толкова слабо, че не се забелязва. Още малко като застудее изобщо не можеш да си запалиш котлона. При колите си работи, защото се подгрява в така наречения "изпарител". Дори при студен двигател палиш, но има вакуум, който си прави двигателя като засмуква въздуха. Знаеш че освен темперетурата и налягането оказва влияние при изпарението (кипенето) на една течност.
Илийца отиваш директно в бисерите на форума. Направо ме разби. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :goodman:
Последна промяна от Харалампи на ср мар 04, 2009 8:06 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Благодаря.
Emerald - модератор
Харалампи написа:
Emerald написа:
Според мен не съм коментирала никого колко е нещастен и в ред ли му е личния живот. Много добре си си постнала модераторски цитат, няма да е зле самата ти да спазваш правилата.
Целокупно ни нарече комплексари малко по-горе. Типично за българина е като се качи на високо да се изплюе.
Разсмя ме на глас наистина. Как си намирате и най-дребни думички на които да се засегнете. Комплексари е грозна дума. Аз говорех за комплекси, а това си е самата истина. Ако не бях в чужбина и критикувах щеше да се чувстваш по-добре нали? Когато един вестник ти казва "нещо не е наред с тази нация, нехайството е национален манталитет", звучи съвсем различно от това да ти го каже някво нещастно поколение имигрантка. Второто веднага се класифицира в "пази боже сляпо да прогледа".

Виж, разговорът отива в задънена улица ако ми приписваш собствените мисли и представи. Нито аз съм издигната от факта че не съм си у дома, нито теб съм наричала комплексар.

На това заключвам темата- прекалихте с изблиците си на злоба.
Тани - модератор
Темата е вече отключена! Ако имате въпроси относно ГАЗОВИТЕ УРЕДИ , може да пишете!
Аз имам :)
Наскоро замених игления вентил на бутилката си кран и съответно изхода излиза на резба половин цол.
Игления изпускаше а имам още 2 подобни бутилки в караваната така, че реших да мина изцяло на този стандарт.

Оказа се обаче, че не мога да намеря редуцир-вентил на този стандарт.
Идея от къде мога да купя такъв?

Значи от мястото, където ми подмениха вентила ми продадоха ето това:
Изображение
Казах им, че ми трябва за редукция на ниско налягане а този се оказа, че изобщо не е такъв - 0-2 Bar :evil:
То няма лошо - ще го ползвам за горелката.
Но проблема остава - от къде да купя подобен тип редуцир-вентил само че за фиксирано налягане 30 mBar че да си ползвам спокойно печката?

:?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "въпрос за газов котлон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: