Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Силиконя не става, щото той всъщност не лепи, ми уплътнява. Сиореч, като има някакво залепване, то е в резултат на вакума. Ииии като има мърдане, знаем какво става с с вакумя.
Щом е пробвано с великите и многоуважавани от мен лепила от фамилията хелми... хелми да е.
Spokoiniq - майстор
Имаше на някои фабрични лайсни две ленти силиконоподобни, и на тях двойнолепяща лента, или самите те бяха лепливи, а отгоре само тефлонова лента.Вече две години не са мръднали на преход мозайка-паркет в една кухня, с много ритане и настъпване.За подово обаче не знам как ще се държат, купувах ги от Дженезис
Takezo Sensey - модератор
n_a написа:
Силиконя не става, щото той всъщност не лепи, ми уплътнява.
Да не се метаме У излишни спорове приказвам по памет:

Има силикон с търговско означение ALL WEARHER SEALANT , на Испанската фирма OLIVE или JUNTAS MOTOR (не помня)лепи всичко съм всичко .Или залепя себе си към двете неща които ще се лепят :wink: , са съм по точен де.
Друго, силикон за гарнитури на коли същия ефект.И силикон за залепяне на автостъкла или за стъклопакети...

И кой знае колко още. :-D
MASTER - специалист
n_a написа:
Силиконя не става, щото той всъщност не лепи, ми уплътнява. Сиореч, като има някакво залепване, то е в резултат на вакума. Ииии като има мърдане, знаем какво става с с вакумя.

E това вече е мъдрост извънземна :? :? :? :shock: :shock:
biolander - напреднал
Здравейте,
Да дам и аз мнение.
Безкрайно съм разочарован от монтажното на хенкел - дори по-скъпото PL700.
Залепих с него табела от разпенено PVC (около 300-400 g) за тухлена стена. При първия по силен вятър табелата излетя - беше се разлепила от страната на PVC-то. Викам, може да е от "матряла".
Направих проби да залепя разни детайли към алуминий - болтчета, плексиглас....- не е това, което очаквах. Доколкото си спомням му дават някакви характеристики - 500kg/m2. 500 кила - нанайси. Дръпвам детайла и се отлепя.
Конктретно по темата - ще стане със сериозно двойнолепещо на 3М - нещо от първите - http://www.partners.bg/vhb/, ама цените, цениеееее..
Gofuss - специалист
Аз лично съм фен на Bison ,Иначе ако ти се дават кинти има доста сериозни силикони илпила на Wurth.А на Хенкел истинските лепила и силикони се казват Loctite( хенкел момент е гола вода)
8180 - майстор
Да изкажа едно едно предположение.
Според мен при нагряване, проблемът идва от Алуминия. Допускам дори, че се опитва да се "изгърбва" в средата. Сигурно може да се провери по най-интензивното отлепяне.
В тази връзка сигурно не е лошо да се предвидят някакви фуги ("Защо трака влака?") и е задължително лепилото да е "разтегливо".

Относно лепящите ленти на 3М, предложени по-горе. Има нелоши и по-евтини. Включително по "бакалиите" се продават. Марката нещо като "Shuma" беше (по памет). Самата лента е черна (нещо поли-, НЕ хартия), ок. 0,5-1мм, което позволява разтягане без да се разкъса.
Опаковката е синьо-бяла.
Не съм забелязвал разлика от аналогична 3М (VHB, може би нещо 4611, но със зелен протектор беше), която в момента не откривам в сайта.
Мога да проверя и снимам при интерес.

Не лошо решението с лента - Спокойният го споменава и като "фабрично".
Чаро - Акълия
Тая идея на спокойния,съм я приложил на преходите под вратите. Перфектна е. Не намерих лайсни по 3м обаче.
Проблема е решен,като с тиксо ограничих лепенето на лайсната върху ламината. Лепено е само върху греса и ламината си се мандахрца под лайсната свободно. Пак с Хенкел. Държи лятос, при охлаждане с подовото. Сега ще тествам с отопление...
bmi - напреднал
От силикон до силикон разлика балкан.
Както рекна колега по преди, силикон на Локтайт върши чудеса.
LOCTITE 595 или LOCTITE 401*
Дават го, че остава еластично от -60 до +250 градуса по целзий.
Имам залепена такава лайсна между теракот и ламинат вече 3 години не е мръднала. Лепих стъклени етажерки в банята, вече 6 години държат.

* не съм сигурен в номера.

Тема "Какво лепило за лайсни?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: