Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
докера - специалист
Някой има ли наблюдения или впечатления от дъната на фирма Biostar ? Доколкото понаучих нещо за фирмата - тя е тайванска и работи в областта на компютърните компоненти от началото на 90-те.
Попадна ми една конфигурацийка на сметка - с интелски двуядрен процесор и добра видеокарта , но дъното е Biostar и това , че ми е непознато , ме спира да я купя :? :wink:
Засега чувам и чета повече добри отзиви за техни продукти :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Колко време мислиш да го имаш тоя компютър?
Това е принципен въпрос.
И другото - това че ти си чувал нещо, нищо не значи. Всичко вече се прави в 3-4 завода, в оня край на света. По-важно е в кой ден от седмицата е произведен някой чарк, ане каква марка е.

http://www.biostar.com.tw/app/en-us/about/index.php
ronik - специалист
Аз имам близо петгодишни наблюдения. Моето е такова. Не съм забелязал проблеми. Вградената мрежова карта действа като предпазител срещу мълнии. Естествено тя изгоря, но всичко друго си е наред :) . По принцип, ако в началото нямаш проблеми, няма и да имаш.
dragozow - майстор
Нормално дъно, всички са тайвански, ASUS, Asrock, Gigabyte..
Ако ти излиза сметката го взимай. Дъно се сменява, дори да стане нещо дъно за сокет 775(ново) се намира за 60-70 лева.
докера - специалист
n_a написа:
Колко време мислиш да го имаш тоя компютър?.....
Миииии.... колкото издържи :wink: :-D
Сега сериозно - ще го ползвам основно за ровене из Нет-а , теглене на разни неща и гледане на филми , така че няма да е кой знае колко натоварен :wink: Затова и не смятам да се охарчвам за нещо по-марково .
А конфигурацийката е следната :
Дъно - Biostar GF7100P-M7S
Процесор -Intel Dual Core E2200 (2.2GHz, 1MB, 800MHz FSB, s775) BOX
Рам - 2 GB DDR2
Хард -Samsung 320 GB 7200 8K
Видео- Geforce 7100mb 512MB DVI
DVD - Samsung SH-S223F/BEBE Black, SATA
Това е на цена около 420 лв.
Смятам , че е на сметка :cool:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ааако към това има и две педи плосък монитор, тогава е на сметка :wink: .
За компютрите знам само, че добрите са ОК, докато са в гаранция.
Johny - майстор
За харда бих заложил на Seagate, а за DVD-то на LG. Разликата в цените не е голяма.
ronik - специалист
докера написа:
Сега сериозно - ще го ползвам основно за ровене из Нет-а , теглене на разни неща и гледане на филми , така че няма да е кой знае колко натоварен :wink: Затова и не смятам да се охарчвам за нещо по-марково .
За тия неща и комп за 100 лв. на старо ще ти върши работа :lol:

Подкрепям мнението на Johny. Досега съм имал 4 харда Seagate и никакви проблеми с тях. Записвачката ми LG e от 2003, Ако не се лъжа. Записала е над 1000 двд и сдта и докато само аз я позлзвах беше наред. А последните две години я съм записал 10 диска, я не. То с тоя бърз нет има ли смисъл :) . И хардовете големи...
докера - специалист
Харда и DVD-то наистина подлежат на корекции , а и цените им в ценовата листа на фирмата не са много различни :wink:
bobykafe - специалист
Seagate допреди нова година имаха сериозни проблеми с цяла серия дискове- като се почне от 250 и се стигне до 1000 ГБ... но и аз съм с такъв, и то от кофти серията :lol:
За LG съм напълно съгласен- наскоро чистих от около половин килограм прах една машина- отвътре изглеждаше все едно е стояла в комина на ТЕЦ-а, но LG-то четеше безотказно.

Тема "Мнения за дъната на BIOSTAR !?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: