Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
silllveto - Майсторица
След като банята и WC-то станаха готови и мъжът ми намери свободно време, дойде и нашият ред да се развихрим в апартамента. Започнахме с подготвяне на стените и шпакловане. Замислили сме по-обикновено изпълнение, гранитогрес, ламинат и латекс, без картон - т.е. това, което ние си можем. Пускам снимки как изглежда в момента и се надявам по-скоро да го завършим, понеже при нас нещата винаги стават бавно.
Имам и въпроси. Ще облепим стеничка с "каменна" облицовка. Стената до нея ще е в по-тъмен цвят от другите стени. Та въпросът ми е какъв по-тъмен цвят латекс ще подхожда до камъкът от снимката?

И по каква причина при грундирането стената седи на точки (на втората снимка)?
Благодаря :)

Прикачен файл

Изображение000.jpg
Изображение000.jpg (18.8 KиБ) Видяна 8862 пъти

Прикачен файл

Изображение001.jpg
Изображение001.jpg (18.13 KиБ) Видяна 8862 пъти

Прикачен файл

Изображение006.jpg
Изображение006.jpg (32.54 KиБ) Видяна 8862 пъти

Прикачен файл

Изображение012.jpg
Изображение012.jpg (16.28 KиБ) Видяна 8862 пъти

Прикачен файл

1402.jpg
1402.jpg (101.8 KиБ) Видяна 8862 пъти
Последна промяна от silllveto на чет мар 05, 2009 12:41 am, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
какъв точно е грунда и с какво е нанасян?
silllveto - Майсторица
Грунда е бяла туба 5л на Боро, а с мечето ми услужи един майстор и каза, че е професионално бояджийско - с по-плътен косъм. Стената е шпаклована преди близо година с машина от строителя.
А пък един друг майстор ми каза преди латекса да грундирам с грунд за минерална мазилка :?
housedoktor - майстор
1во грунд се нанася с четка с мек косъм 2 ро не ползвам боро грунд и нямам впечатления.Разрежда ли се?3 то Най добре да се ползва система за боядисване грунд+латекс от един производител
svetliopi44 - Чирак...
Силве този грунд го ползувам почти постоянно , мисля че проблема е от разреждането или мръзне не поне дотолкова виждам от снимката :?
silllveto - Майсторица
Не знам дали е проблем, ама като питах мъжо що става така и той не можа да ми каже, викам да питам по-учените, иначе как ще спя тая нощ :wink: Надявам се да няма ядове.
Апартамента е супер топъл - 19 гр без парно. Разредихме го май 50/50.
Последна промяна от silllveto на чет мар 05, 2009 12:27 am, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
Ако грунда есе разрежда,и сте го направили по-гъст,може и да е лек проблем за финалното покритие.Вижте доколко е устойчив на надраскване в тази област
svetliopi44 - Чирак...
При различни стени Боро дълбоко проникващия грун да разрежда от 1>5 до 1>7 прави се проба и ако се получи като филм (восък) се разрежда допълнително ... малко сте го разредили ...
Последна промяна от svetliopi44 на чет мар 05, 2009 12:32 am, променено общо 1 път.
silllveto - Майсторица
Да си призная, досега не съм грундирала. Слагала съм латекс върху колоркит, вар, винервайс и тапети (писала съм го някъде) и засега нямам ядове. Но този път реших да е като хората.
50/50, не е мръзнал.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
silllveto написа:

50/50, не е мръзнал.
Какво пише на тубата?

Тема "Почна се!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: