Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Rumen Iankov - специалист
Според мене не си разредила достатъчно грунда и ще имаш проблеми с латекса.Ако искаш пробвай дали ще хване латекса.Ако не трябва наново прешпакловане на стените.Аз така на едно място не разредих грунда и после въобще не искаше да хване латекса. :)
silllveto - Майсторица
Н_а, "сготвиха" ми го и не съм го чела (засрамвам се веднага). Грунд на Боро за шпакловка.
Румба, става въпрос за грундиране преди колор-кита. Даже при разреждане 1:1 не личи да е грундирано. Нищо не направих :evil:
Иначе шпакловката засега стои - от вчера и днес. Даже изшкурих една стая. Ама колко ме е страх да не овапцам латекса :roll: Ползвала съм белия на Боро за таван, а за стените цветни на Мегахим (не ми харесват) и на Леко ,но върху тапети и нямам друг опит с него. Някакви идеи за хубав, евтин и цветен? :wink:
Аз така боядисах спалнята.Първо минах с разреден латекс и после цветното. :)

Прикачен файл

DSC00402.JPG
DSC00402.JPG (23.52 KиБ) Видяна 8280 пъти
masterval - майстор
При ново строителство ми се е случвало при грундиране (или каквото и да е навлажняване на стена) да "излязат" невидими дотогава петна, оставени от строителите с някакви неизвестни материали със супер импрегниращо качество. При изсъхване изчезват. Прли нанасяне на латекс пак се появяват и изчезват. На суха стена осветена със лампа не си личи никаква разлика, границата на петното не може да се види! Мистерията на българските материали, с една дума (с три, де!).

Грунда на Боро, белия, доколкото помня, се разрежда от 1:2 до 1:3, но може и да бъркам. В НИКАКЪВ случай не се слага гъст (например 1:1), като изсъхне НЕ трябва да личи, че е грундирано, - има много обяснения из Форума по въпроса. Но така или иначе тези пръски не са от грунда или от грешки при грундиране, а от преди това - някой може да си е подсушавал баданарката, например.
silllveto, изчезнаха ли петната на другия ден?
Последна промяна от masterval на чет мар 05, 2009 10:37 pm, променено общо 1 път.
silllveto - Майсторица
Румба, браво! Ползвала съм лимон, пармезан и праскова. Те ми станаха добре. Обаче синьото и зеленото (т.е. по-тъмните, Мегахим) и по три ръце да мина, пак не ми е равномерно. Теоретично знам перфектно как се нанася латекс, ама тъмните не ми се получават. Дали е от боята, или от "майстора", не знам :?

masterval, точно така! Изчезват при изсъхване. Мерси. Та значи, мистерията на БГ строителството :lol:
като изсъхне НЕ трябва да личи, че е грундирано, - има много обяснения из Форума по въпроса
Абе има, и други майстори слушам, и накрая много баби... :?
Последна промяна от silllveto на чет мар 05, 2009 11:49 pm, променено общо 2 пъти.
masterval - майстор
silllveto написа:
Браво! Ползвала съм лимон, пармезан и праскова. Те ми станаха добре. Обаче синьото и зеленото (т.е. по-тъмните, Мегахим) и по три ръце да мина, пак не ми е равномерно. Теоретично знам перфектно как се нанася латекс, ама тъмните не ми се получават. Дали е от боята, или от "майстора", не знам :?
Аз днес ползвах джин, тоник и лимон, също не е лошо - викам му GTI, да ме прощават шафиорите... Колкото до тъмните, вземи си 1 литър Левис и ще си подпишеш майсторското свидетелство.
silllveto - Майсторица
Ама и Левиса скъпичък
Аз днес ползвах джин, тоник и лимон
Е, лимон, аз предпочитам розите, ако може и да са четири :wink:
masterval - майстор
С Мегахим парите ще ти излязат същите, но качеството не. Но пък ще си имаш мазоли, ха-ха!
А джина си го правя Gin+Tonik+Ice = GTI, а лимон - за да не кажат, че не замезвам :-D
За розите - разни хора, разни напитки, както е казал Поетът. Но си мисля, че от всяко дърво уиски не става?
silllveto - Майсторица
Ааа, много са си убани Розичките, ама напоследък съм на Макиато :sad:

Мегахим няма да е. Всъщност Левиса не е скъпичък, а мъничък :lol: Но май ще те послушам и веднага почвам да навивам мъжо.
Преди години като боядисвах с латекс най-напред минавах с нормално мече и веднага след това с дунапреново.Така стената ставаше перфекно.Но е голяма играчка. :)

Тема "Почна се!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: