• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
sez_djebel написа:
Благодаря за отговорите на всички . До колкото схванах написаното ще опитам обезвъздушаване по горепредложения начин и най- вероятно ще монтирам трипътен вентил на колектора на подовото . :)
За да работи трипътния вентил трябва и втора помпа!
Huhavela - специалист
За какво му е втора помпа?
2v6 - майстор
Huhavela написа:
За какво му е втора помпа?
За да има движение на водата през подовото.
sez_djebel - специалист
Може ли някой да драсне една схемичка със двете помпи :?
LazarGanev - "Велик майстор"
В първия си пост съм дал линк към такава схема.
2v6 - майстор
sez_djebel написа:
Може ли някой да драсне една схемичка със двете помпи :?

Прикачен файл

FURNACE_WJ_AND_FLOOR_HEATING.GIF
Схема на свързване на водно подово отопление към камина с водна риза
FURNACE_WJ_AND_FLOOR_HEATING.GIF (5.17 KиБ) Видяна 6129 пъти
Antonii - майстор
Извинявам се за намесата, но тъй като сам малко тъп и много много неотбирам от отоплителни системи.
Та въпроса ми е за чий му е тоя трипътен вентил като има втора помпа. Нещо тия две неща са малко несъвместими, поне така ми се струва на мен човека хабер си нямащ от отоплителни системи. :-D
naskov - майстор
Antonii написа:
Извинявам се за намесата, но тъй като сам малко тъп и много много неотбирам от отоплителни системи.
Та въпроса ми е за чий му е тоя трипътен вентил като има втора помпа. Нещо тия две неща са малко несъвместими, поне така ми се струва на мен човека хабер си нямащ от отоплителни системи. :-D
За да не ходи като нестинар, както казва Лазар Ганев :-D . А иначе, за да е температурата на водата през подовото 40гр.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не, 40°С е много. От медицинска гледна точка температурата на водата в подовото не трябва да надвишава 29°С и тази вода трябва да циркулира с помощта на втората помпа, а трипътния вентил пропуска по малко гореща вода за да се поддържа зададената температура в подовото.
Antonii, има ли провокация във въпроса ти :? ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "За да помогна на приятел !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: