• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
shadowman - майстор
Ползвах един райдер за 27 пари и след около 2 години се прецака, не таботя интензивно с него. Скоро купух за около 50 пари Power G с приставки и си работи за момента, като не го ползвам често. Инак най здравата духалка която съм ползвам е на Virutex, пистолета се ползва за кантиране, тоест разтапя лепилото на канта, а на ден 100-на метра не са и проблем.
drill-bg - помощник
Във връзка с тази тема какво е мнението Ви за този модел на Steinel:
http://www.steinel.de/en/thermo_fuer_fa ... g_2310_lcd
Знае ли някой как е окомплектован, с колко и с какви дюзи се предлага?
Гледам, че Синия Бош (Bosch - GHG 660 LCD) и Метабо (Metabo - HE 2300) се предлагат само с две дюзи. Гаранцията им е 3 години, но все пак моделите са по-стари.
За Щайнела из чужди сайтове пише, че имал проблеми с електрониката!?
Niky77 - специалист
Има го соло - 187.45лв и комплект - 492.04лв. Обади се в Ташев-Галвинг 02/962 10 10 , 962 10 20 или 962 10 30 за повече информация! Този модел не съм го продавал. Боша и Метабото може да са правени в завода но Щайнел. Virutex е марка, а не производител.
griffin - майстор
В крайна сметка взех скилче, според колега който доста е ползвал пистолети скил-а е направен с една кръстачка по средата която държи реотаните, крастачката е от материал подобен на текстолит и при изпускане на пистолета няма опасност да се счупи. При боша и още няколко марки които гледахме реотаните се държат от керамична сърцевина която при изпускане има вероятност да се строши :-), не че казвам да не се купуват такива просто предавам съвети на човек който през ръцете са му минали няколко такива пистолета :-)
10х за съветите
Niky77 - специалист
Няма значение на какво се държат реотаните. Не се откачат, а прекъсват.При падане/тръскане/ реотана се прекъсва, защото е нагрят и крехък. А горят ментетата, които не са изчислени правилно!
snoopdoggystyle - помощник
Здравейте, ще съм ви благодарен да ми помогнете в избора, ще го ползвам за дограмата на селска къща, така че търся баланс м/у евтино и що годе читаво за парите си

а за този какво ще кажете Black&Decker - CD701 - 69 лв.

като цена е еднакъв с Skil - 8003 AB - 69 лв.

гледам и нещо по-евтинко Raider RD-HG07 - цената е около 35 лв.

относто степените на температура, кое е по-добре
-някой са с ~300/580º
-други като скила с 400/500º
griffin - майстор
Ами аз вече се оборудвах с кил, според мен е добре за парите си, поне за сега се представя добре :-), лекичък малко рахитично бръммчи но си нагрява както трябва, по принцип за сваляне на боя открих че е по добре да карам на 300 градуса, така става малко по бавно да се надигне боята но за сметка на това не почва да мирише и няма опасност да прегори, ако караш на 500 повече мирише :-), 50 градуса аз ги ползвам да си топля поне за сега де безира преди да го намацам на детайли.

B&D поне аз не съм много очарован от поддръжката в България, безбожно скъпи части и ако не се лъжа имаха сервизи само в София и в Бургас, така че за мен те не са опция.

Гледал ли си пистолетите на Спарки? Аз доста се чудих какво да взема защото цената е 63 лв но 3-те темперетури на Скил-а взеха връх :-)
  • 1
  • 2

Тема "Избор на пистолет за горещ въздух" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: