• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
drill-bg - помощник
Наистина са малко грознички и грубовати (все едно са правени по за курсов проект в техникум).
Но пък на 100 % е вярно, че това което пише е точно то, и няма да имат проблеми ако се наложи по-продължителна работа.
Харесва ми, че това руското обозначение “ПВ %” (продолжительност/период / включении) или английското “d.c.” - duty cycle (работен цикъл) е изписано на български – “продължителност на работа” (ПР).
Подобни модели прави и братския руски народ: http://www.specelektromash.ru/catalogue/33/34.html
Като гледам - ОЧЕНЬ НАДЕЖДНО!
Електрода до 4 mm, както е ясно изисква едно 160 A (при ПР = 60-70 %). Затова едно презастраховане до 190-200 А инвертори с ПР = 20-25 % определено е предостътъчно за монофазна играчка.
Така или иначе гледах ги тези Гизми http://hitachi.bg/ViewProduct.aspx?id=500, но не се спрях на тях (чисто субективно).
Все пак не съм притиснат от времето, че да бързам. Вече имам фаворит сред инверторите и до някое може и да си го купя освен ако не се пръкне някакъв полупроводников шлагер дето да ИЗБИЕ РИБАТА по доста показатели.
Трифазен ток нямам, а аргон я се наложи я не ма предпочитам да има опция за някаква приставка все пак.
Това беше от мене дано да не съм отегчил някой тука.
dragozow - майстор
Gysmi-тата са прилични, имам големи наблюдения защото освен че ги продавам съм и сервиз(вече). Няма обаче над 160 ампера монофазен. Имаше го този модел който цитираш ама го спряха, на негово място пуснаха модела 195 който е реални 160 ампера с доста добро ПВ, прилагам от оригиналния каталог:
Изображение
Това ще рече че надали ще го озориш колкото и да заваряваш с 4 мм. Има и опция за аргон ако ти трябва. Говорим за реални данни:
http://www.gys.fr/spip.php?page=produit ... 86&lang=en
Ще ти снимам и данните на българския 200А утре.
dragozow - майстор
За съжаление скенера не ми е под ръка, но цитирам какво пише за монофазните:

Професионал 190А
230V, 50Hz, 38.8A, напрежение на празен ход Uo 80, Максимален заваръчен ток Imax 190 А, продължителност на работа 75%, тегло 8 кг, брой електроди за час 30 бр ф 4 мм, 40 бр ф 3.2 мм, степен на защита IP 21, генератор 6 kW
Цена 1362 лв

Професионал 220А
230V, 50Hz, 46 A, напрежение на празен ход Uo 80, Максимален заваръчен ток Imax 220 А, продължителност на работа 100%, тегло 17.5 кг, брой електроди за час без ограничение, степен на защита IP 21, генератор 10 kW
Цена 2268 лв

Хубавото е че тия цени може да се коментират с производителя. Тука говорим за реален ампераж на машината който може да се замери пред теб. Ако искаш може да питам за точно 200А по поръчка колко ще струва защото разликата в цената между тия двата е голяма. Само трябва да знам какво трябва да е ПВ-то защото от там ще дойде и цената.
sek.1 - специалист
Ноември месец миналата година купихме това http://hitachi.bg/ViewProduct.aspx?id=499 за служебно от dragozow и направо се родихме лека и удобна машина работи перфектно ако няма да мъчиш машината деноношно това е.
rosenred - специалист
Моя Искравар също има опция за аргон,дооборудването излиза някаде около 300 лева.Говорих с хора които работят с аргон но те обаче не одобряват идеята за конкретнта цел.Ставало за нещо малко и инцидентно,ако не си купуваш ВИГ машина.
dragozow - майстор
Толкова е, около 300 лева. Бутилките се взимат под наем от Сточна гара.
sian - специалист
---Здравейте,някой ползва ли български инвертор -СТРУНА
dragozow - майстор
Добри са.
Ronin - специалист
А телоподаващи (миг/маг) на струна ...нещо като модели цена....каталог с тт данни...на сайта им няма цени.....
rosenred написа:
Моя Искравар също има опция за аргон,дооборудването излиза някаде около 300 лева.Говорих с хора които работят с аргон но те обаче не одобряват идеята за конкретнта цел.Ставало за нещо малко и инцидентно,ако не си купуваш ВИГ машина.
И колега какво имаш предвид....Да не би да казваш че инверторите с виг можеш да ползваш само инцидентно.....че нещо неразбрах смисъла.........щото си бачкат като виг и то много добре.....От KITin имат и модели инвертори като този но с повече възможности за настройки и разни диаграми и са по скъпи само с около 50-80 лв...
В една тец хората масово си ползват инвертори за виг а там дефектоскопията е алмаматер......Та да не би тръба за прегрята пара да е нещо малко и инцидентно.....
Изображение

Това си имам и си работи много добре...изключително много съм доволен...Тази събота и неделя изгорих около 3 кг.базачни електроди норд и съм изгорял все едно съм се пекал три дни на плажа, смея да твърдя че работи по добре от фрониус 150 ...аз поне работих и с такъв...а цената им е доста различна
Изображение
а и не само за любителите ;)

ZX7-200 китайски инвертор , НО: работи с електроди до 4.5мм,
ПВ60% при 200А, 100%при 156А. който не вярва, да провери на място, преди покупката :) 500лв :)

www.inverteh.com
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: