Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
makaveli - помощник
когато намаля осветлението на луничките се чува едно жужене прес тонколонките на уредбата..започвам да се чудя каква е причината при положение че не се захранва от едно и също място ?
някои знае ли каква е причината ??трафа е 105в вързал съм към него 5 лунички по 20в :?
pavelari - майстор
makaveli написа:
при положение че не се захранва от едно и също място ?
това значи ли, че се захранват от различни фази?! май не. е естествено очаквам да нямате трифазен ток у вас. проблема е взаимен - от димера и от усилвателя, има електронни трафове тип "dimmable", които май не правят такъв проблем. ако не провери дали само високоговорител без филтри прави този шум - може да е от филтрите
evil - специалист
Ако имаш ключ за регулиране можеби той е проблема.При мен се получи същото на съвсем обикновени лампи дори го преместих в друга стая и пак :)
ако си с регулиращ ключ на осветленито,тези дето се въртят,то смущаващия сигнал е от него.Мисля че те са изпълнени с тиристори,
които от своя страна са източници на смущения в мрежата.
:? otnosno towa smu6tenie... Ako slabotokowiqt prowodnik ot tranito kym luni4kata ti e po-dylag ot 300mm ima golqma weroqtnost da polu4awa6 towa smu6tenie. Skysi go pod maksimuma i probwai otnowo... Uspeh.. :razz:
ELEMENTAL - специалист
Използвай тороидален траф за луничките.И се обеди че ключа ти не искри.Можеш да свържиш 100нФ/400волта кондензатор паралелно на него.:)
Osiris - специалист
Човека е писал че като намали освилението се получава брум Това е от некачествен димер за съжаление има такива на пазара :? :lol:
jordanvass - майстор
Да, Osiris, кофти димер, но по-скоро не некачествен, а зле проектиран - с недостатъчен или липсващ филтър. При фазовото управление смущенията са неизбежни. Друг е въпросът дали филтърът ги пропуска към мрежата.
Osiris - специалист
При мен идва един клиент проблема му беше изгорял симистор който не само че нямаше радиатор но беше увит в скоч изводите всеки сам може да си направи какво следва :stock1:
jordanvass - майстор
Ааа, спор да няма, че в съвременната електроника простотии колкото щеш. Лошото е, че не са само в изпълнението, а и в замисъла, в инженерното решение.

Тема "лунички бръмчене от озвучителна система ?!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: