2v6 написа:Преди 15-на години в стоманолеярна загинаха 10 човека.Това е като ефекта от това вода да подадне в нагорещено олио в тиган, знам за него, 2V6 - ЗАПОЧВАМ ДА СЕ ЗАМИСЛЯМ...
Знаеш ли каква беше причината за нещастието?

2v6 написа:Преди 15-на години в стоманолеярна загинаха 10 човека.Това е като ефекта от това вода да подадне в нагорещено олио в тиган, знам за него, 2V6 - ЗАПОЧВАМ ДА СЕ ЗАМИСЛЯМ...
Знаеш ли каква беше причината за нещастието?
satansho написа:Когато обаче преди да си направил нещо демонстрираш монгознайство и самочуствие че едвали не си по голям специалист от тези от които си купуваш въпросното нещо е безмислено да ревеш.Тогава минаваш в графата DIY- направи си сам ,нали такаИзвинявам се, не демонстрирам многознайство. Споделям неща които могат да бъдат полезни и за вас...пък и за да пиша тук, явно и аз не съм съвсем сигурен че решението ми е най-доброто (де да имаше и още някой подобно нещо в къщи за да сподели...) - с удоволствие бих приел съвет. ОК, satansho - кажи ти как го правиш. Темата е обезопасяване на камините.и сам си носиш белята...
satansho написа:чувал съм че за такива пожари които развиват високи температури се използва пяна или специален прах тъй като от високата т. водата се разгражда и засилава горенето ,не само че не го гаси...Няма рязка промяна - и водата в ризата и самата риза и изтичащата вода са с ЕДНАКВА температура, само на скарата под огнището не зная каква е температурата - някой знае ли колко е? Ако тя се пукне не е страшно - лесно се подменя - срещу 10-20 лв. бе и спукана ще си върши работа, освен ако не се огъне на геврек (виждах в нета камини със сух топлообменник с вентилатор, монтиран вместо долна скара за да използват топлината от огнището, дори когато камината вече не гори а има жарава - доста хитро нали?, водна серпентина не е добре - завира)
иначе гасене на камини не е желателно да става с вода,защото от рязката промяна може да се спукат я чугунените плочи, я керамиката
ivo-hd написа: Добре де, да го дам примера така: махаме горивната камера (която е с температура 95 градуса) остава огнището - всеки е ходил на пикник. На тръгване с какво си гасите огъня - викате пожарна със спец. оборудване, с прахов пожарогасител, с пяна или с ... ВОДА?заравяме го с пръст
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: