2v6 написа:Преди 15-на години в стоманолеярна загинаха 10 човека.Това е като ефекта от това вода да подадне в нагорещено олио в тиган, знам за него, 2V6 - ЗАПОЧВАМ ДА СЕ ЗАМИСЛЯМ...
Знаеш ли каква беше причината за нещастието?
 хммм при мен няма разтопен метал ... добре де, ами пожарникарите? обикновенно гасят с вода пожари по къщите - тепературите стигат над 1000 градуса..., по леярните с прах, леките горива с пяна
 хммм при мен няма разтопен метал ... добре де, ами пожарникарите? обикновенно гасят с вода пожари по къщите - тепературите стигат над 1000 градуса..., по леярните с прах, леките горива с пяна   (не бих охладил олио в тиган ако съм го забравил на котлона, но бих го изсипал в кофа с вода без притеснение)
 (не бих охладил олио в тиган ако съм го забравил на котлона, но бих го изсипал в кофа с вода без притеснение) ако на някой смята че това е опасно за камината или ще се взриви да не го прави, аз си тествах даже и японското стъкло - при надумкана камина лискам вода върху него - нищо му няма
  ако на някой смята че това е опасно за камината или ще се взриви да не го прави, аз си тествах даже и японското стъкло - при надумкана камина лискам вода върху него - нищо му няма  
 и сам си носиш белята...
 и сам си носиш белята... спрях игрите, искаше ми се да поекспериментирам с някаква дюзичка която да впръсква по качествено водата - нещо като тези за пожарна защита по таваните, проблема е дали няма да прегаря или да се запушва - по скоро първото...
 спрях игрите, искаше ми се да поекспериментирам с някаква дюзичка която да впръсква по качествено водата - нещо като тези за пожарна защита по таваните, проблема е дали няма да прегаря или да се запушва - по скоро първото...

.gif)