Напишете въпрос свързан със санирането.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Да.
На става мекото да е модел на по-твърдото. Нооо, забавлявай се!
bikerider_ - специалист
Виж какво, не знам защо се имаш за такъв капацитет във всичко, ноооооо... нито знаеш с какво точно се занимавам, нито имаш идея защо изпълнявам нещата точно в тази, а не в друга последователност и въпреки всичко се правиш на смешен в почти всяка моя тема!
emil_v r - майстор
Дано да не съжалявам , че се забърках , но кой бяга от една бира :)

8180 ти отговори както и аз бих отговорил , но с м. ножче ако режеш вним. не се къса долният ръб .
Начи съвет 1 , просто остър нож , и перпенд. рязане с ножчето , и не се рони.
Ти не описваш добре криволин. ли , право ли ще се реже , голямо количество ли . ? опитай както по Живково ,при блаженните години ,струна + нагряване с ток . Това също иска опит ...

Има няколко начина , все успешни според мен просто по- бавно и внимателно.
bikerider_ - специалист
Ами рязането определено е доста - 30 парчета с различна форма и големина (големината не е чак такъв фактор) и като гледам в Бриколаж, като разрязаха листа на 2, по моя поръчка, точно с макетен нож, как се наръфа при среза, все си мисля, че с нож не би станало като хората.
sspoko - специалист
Я помисли по варианта със много тънък реотан и пирограф.
rulom - модератор
На индукционен поялник си правиш каквато искаш форма, слагаш на човките и режеш, може и като щампа да оформиш телта.
Успех!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
bikerider_ написа:
Ами рязането определено е доста - 30 парчета с различна форма и големина (големината не е чак такъв фактор) и като гледам в Бриколаж, като разрязаха листа на 2, по моя поръчка, точно с макетен нож, как се наръфа при среза, все си мисля, че с нож не би станало като хората.
Дойдохме си на думата.
Да те предупредя че да, компетентни са ми мненията.
В Бриколажа нито им е бил остър ножа, нито им е трябвал хубав срез.
Купи си ножчета да имаш да сменяш, подложи стъкло и с лека ръка режи.
С нагряване на ръка няма начин да получиш идеален срез. Струната "роши", пък и се работи с "висящ" детайл.
Макетен нож, качествен - тънък и остър и стъкло за подложка.
Ако ми обясниш съображенията си за пластелина, ще ми олекне.
bikerider_ - специалист
Виж сега, прави се пластелинов модел на тялото, за да се избере концепцията. После пластелинът се разрязва на филийки, от които се уточнява формата на филийките депрон, които са нужни за да се получи крайното тяло - то вече не е гладко като пластелиновия прототип, а на стъпки. И понеже всичкото е дизайнерска работа, трябва разрезите да са макс чисти откъм изпълнение, да не кажа, че дори трябва да се чистят с шкурка от малки дефекти и назъбвания при среза, ако има такива. Ако дефектите са големи, плочката отива за брак и се реже нова. И така 30х. Затова искам ефективен и лесен за изпълнение метод.
Matchless - специалист
Аз мисля,че разбрах какво ще правиш,но незнам защо точо този материал си избрал...Както и да е,това ти си го знаеш.То с каквото и да го режеш накрая като го залепиш депрона все ,ще е на стъпки както се изрази.В краиното оформяне може би трябва да се действа най-вече,като е готова фигурата...Чудя се с пистолет за горещ въздух няма ли да можеш да изгладиш неравностите
bikerider_ - специалист
Целта е фигурата накрая да си е на стъпала и ръбчетата на депрона да са правилни, а не назъбени от срезовете. И целта е не фигурата да е гладка, като пластелиновия идеен протоип, а на стъпала.

Тема "Рязане на депрон - с какво?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: