• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
hygro - майстор
Има предвид огнивото.

Прикачен файл

Firestarter.jpg
Огниво
Firestarter.jpg (56.48 KиБ) Видяна 6609 пъти
karamundi - специалист
запалка огниво няма значение средство за оцеляване и то много добро, http://shop.oragie.com/product_info.php ... 5ed6fb0bdc
Стефан - майстор
karamundi написа:
за сега нямам никакво време да правя ножове,а за кухненски нож трябва коносовидна стомана а в момента нямам трудно се намира вече
Адмирации за майсторлъка. Имам някои въпроси, ама едва ли ще ми отговориш. Не съм чувал до сега за "коносовидна" стомана, ама както и да е. Ти какви стомани използваш? Марки. Каква твърдост достигаш в HRc? Какви термообработки прилагаш, и какви структури на метала целиш като краен резултат? Какви методи на заточване прилагаш? Естествено, не очаквам отговор, поне публично. Не съм конкуренция, и не бих могъл и да бъда. При тия шедьоври. :? БРАВО!
karamundi - специалист
коносовидната стомана представлява парче шина от горе примерно 5мм. от долу свършва почти на нула по шиирината.тази стомана я копувах навремето от костенец от тамошните ножари,някаква японска и отговаря на 65г стомана а имаха и 6x13 инстроментална закаляват се по един и същ начин по цвят стоманата като стане вишнево червена я топваш в масълце или цвета по усет на принципа проба грешка и става.аз на времетро ги закалявах в чушкопек но само къси остриета
Стефан - майстор
Май не получих отговор на конкретните въпроси от предния ми пост. За мен това означава, че не познавате материята. И работите по метода на налучкването.
halidon - напреднал
:-D :-D :-D

Прикачен файл

нож-8.JPG
нож-8.JPG (4.53 KиБ) Видяна 6014 пъти

Прикачен файл

нож-7.JPG
нож-7.JPG (5.5 KиБ) Видяна 6014 пъти

Прикачен файл

нож-6.JPG
нож-6.JPG (4.61 KиБ) Видяна 6014 пъти

Прикачен файл

нож-1.JPG
нож-1.JPG (4.76 KиБ) Видяна 6014 пъти

Прикачен файл

нож-4.JPG
нож-4.JPG (4.7 KиБ) Видяна 6014 пъти
hygro - майстор
Темата май избяга от "направи сам" и с превърна в галерия. За да преминем към технологични въпроси, нека ударим точка на галерийната част с този линк:

http://images.google.com/images?q=knife

който надявам се я изчерпва.

Нека да видим мнения относно изработката на ножовете.
Харалампи - специалист
hygro написа:
Темата май избяга от "направи сам" и с превърна в галерия. За да преминем към технологични въпроси, нека ударим точка на галерийната част с този линк:

http://images.google.com/images?q=knife

който надявам се я изчерпва.

Нека да видим мнения относно изработката на ножовете.

Ми то трябва да си правил ножове, зада имаш мнение по технологията.
karamundi - специалист
добре тогава да започнем от самото начало.1.трябва ви работилница,говорим за домашни условия.2.трябва ви шмиргел,камъни за него,кичета за полиране,пили,шкурка,и най обикновенни машини като флекси и бормашина,здрави ръце малко умение и много търпение.и стига да знаеш какво точно искаш да направиш. :-D
halidon - напреднал
Освен всичко което написа karamundi - да добавим и материали за остриетата, за дръжките, за гардовете и за каниите, но най вече желание да се занимаваш с това ! :-D
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15

Тема "ножове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: