• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Според мене ще вършат работа. Но все пак ги развърти и тествай. И аз се съмнявах отначало за моите, но се оказа, че ще вършат работа. Поне така мисля. Пък стъпката не е интересна. Това се настройва от софтуера.
gorgidanchev - специалист
VELSI много съм назат с електрониката.Ще помагаш ли.От Дряновските платки доволен ли си.Тия мотори ги намерих от принтер.В момента работи.Мисля да му раскажа играта.Може ли единия мотор да е различен.Примерно Z....Да уточня че принтерте са два.Като го блокирам нарочно да прескочи стъпка блокира и дава грешка в устройството.При нов старт почва отначало.Струват ми се яки.За малка машинка.
velsi - Почетен майстор
Дряновските платки са добри. Всъщност това е типовата схема, дадена в описанието на чиповете. Но те продават скъпо. По-добре си поръчай голи платки и си налепи елементите. Ще ти излезе наполовина като цена. Иначе платките им са професионално изработени. Моите мотори са също от принтер и този по оста Z и при мене ще е различен. Не е фатално. Действай, че изоставаш! :-D
VELSI Ти си взел най ефтиния контролер и драйвер.Така разбрах от прочетеното до сега.Но не разбрах какво захранване ползваш.
velsi - Почетен майстор
Да, със скъпо всеки може. :-D Първоначалните тестове правих на 12В, от захранването на компютъра, но пробвах после с 30 волта и мощността е много по-голяма, а работата на мотора доста по-стабилна. Постига се и по-голяма скорост. Номера е да не превишаваш ток 1 ампер. Поне при мене. Иначе моторите много греят.
На контролера пише до 12 волта.Как става номера без да испуши.
За драйвера отделно напрежение ли е. :?
velsi - Почетен майстор
На контролера се подават 5В (за чиповете) и 12В (за релетата). 5-те волта захранват и чиповете на драйвера. Отделно на драйвера се подава захранването за мотора (от 5 до 30В).
ELEMENTAL - специалист
velsi написа:
Отделно на драйвера се подава захранването за мотора (от 5 до 30В).
По точно от 5 до 46V (макс.50V).
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: