Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
housedoktor
- майстор
28 мнения в "--"
И аз това се питам. Пък и тези констерукции са сравнително добре "изчислени", а метални релси биха натоварили допълнително стените... следва леко потъване, напукване... визуално няма нужда.
svetliopi44
- Чирак...
Имам някакво съмнение че отгоре сте отливали бетон...
Така ли е ??
.Дано не е така....

housedoktor
- майстор
по скоро е замазано с кал и слама
Matchless
- специалист
Май баш замаска си е правена отгоре:) Предполагам ,че като се ходи на втория етаж пода зловещо припуква и скърца като в психотрилър и затова искаш да подсилиш гредите.
Или замаска напукана,плочки отлепени или просто ей така..Онази централната е носеща ,но за горния етаж.По принцип е добре да има една пенпердикулярна дебела греда която да носи другите,ама аз като гледам са доста дебели гредите и ми се струва ,че са в добро състояние,но може да са се изметнали малко.На горния етаж директно замаска ли е правена,скърца ли пода?Защо всъщност искаш да подсилваш?
silllveto
Правил съм един свод с щурц и един съм шпакловал само.Нямам много опит...Този ,който правих аз ползвах два затворени профила ,защото стената беше много дебела.Сложих рабица върху тях и ги измазах с шамотен разтвор за пожарозащита.Това беше в магазин на центъра и се изисква по принцип на всички метални носещи греди да има...Аз исках с огнеупорен гк да ги обърна,но...бе няма значение:)Другият свод беше с готов стоманобетонен щурц...Ако питаш мене и двата начина са добри,но не съм експерт.Колкото до типа профил...като нямаше Н или затворен заварявахме два П един за друг и тей..
Не мога да ти кажа кой тип е по устоичив,но невярвам ако са дебели да поддадът който и да е.

silllveto
Правил съм един свод с щурц и един съм шпакловал само.Нямам много опит...Този ,който правих аз ползвах два затворени профила ,защото стената беше много дебела.Сложих рабица върху тях и ги измазах с шамотен разтвор за пожарозащита.Това беше в магазин на центъра и се изисква по принцип на всички метални носещи греди да има...Аз исках с огнеупорен гк да ги обърна,но...бе няма значение:)Другият свод беше с готов стоманобетонен щурц...Ако питаш мене и двата начина са добри,но не съм експерт.Колкото до типа профил...като нямаше Н или затворен заварявахме два П един за друг и тей..

Няма да постигнеш желаната "твърдост" на пода.
Matchless
- специалист
Рядко се случва човек да прави нещо без причина.Затова и питах каква е причината,гадаех.От мен предложения да искаш...
Но нямам голям опит наистина в тази насока и ми се иска някой по запознат да да предлага.Но общо взето решенията не са много вече си мисля.Казваш 7 метра ,но не е нужно и гредата да е толкова..Две дебели греди на 4 метра и една колона да ги подпира в средата.Две греди напречно гредореда и една под тях набита по гредореда.При единия начин имаш колонка в средата,по другия-трегер през средата на стаята.Онази основната дървена греда която ти подържа стената на втория етаж освен,че е по-голяма от другите е и по ниско от тях.Т.е.като се пусне напречна греда ще опира в основната и ще носи само нея.Решенията за това са три-1да се издълбае канал където ще минава металната греда,но това е слаба точка и не ми се иска да се отхлебва толкова много2.Да се сложат "подложки м/у металната и останалите греди3.Да се изрежи малко с оксижен металната греда на мястото на което ще се пада основната греда или направо там да се сложи дървена.Това са основните,има и други.Ако сложиш метални греди по дървения гредоред е много вероятно да не можеш добре да го изравниш в една равнина тавана и ако не е скърцал,то е много вероятно да почне,Ако искаш да не се тресе и да е в една равнина ще трябва да набиеш доста греди->доста точки за подравняване->доста възможности за грешки.Освен това не те съветвам да си подкопаваш стените през метър,да не говорим ,че и една 4,5 метрова греда доста тежи и хич не е като сутрешна гимнастика а за оскъпяването не ми се мисли.Но не съм специалист...нека някой такъв да каже.

Тема "--" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература