Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
housedoktor - майстор
аз не забелязах проблем с гредите.Каква ти е целта?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
И аз това се питам. Пък и тези констерукции са сравнително добре "изчислени", а метални релси биха натоварили допълнително стените... следва леко потъване, напукване... визуално няма нужда.
svetliopi44 - Чирак...
Имам някакво съмнение че отгоре сте отливали бетон... :? Така ли е ?? :? :? :? .Дано не е така....
housedoktor - майстор
по скоро е замазано с кал и слама
Matchless - специалист
Май баш замаска си е правена отгоре:) Предполагам ,че като се ходи на втория етаж пода зловещо припуква и скърца като в психотрилър и затова искаш да подсилиш гредите.:) Или замаска напукана,плочки отлепени или просто ей така..Онази централната е носеща ,но за горния етаж.По принцип е добре да има една пенпердикулярна дебела греда която да носи другите,ама аз като гледам са доста дебели гредите и ми се струва ,че са в добро състояние,но може да са се изметнали малко.На горния етаж директно замаска ли е правена,скърца ли пода?Защо всъщност искаш да подсилваш?
silllveto
Правил съм един свод с щурц и един съм шпакловал само.Нямам много опит...Този ,който правих аз ползвах два затворени профила ,защото стената беше много дебела.Сложих рабица върху тях и ги измазах с шамотен разтвор за пожарозащита.Това беше в магазин на центъра и се изисква по принцип на всички метални носещи греди да има...Аз исках с огнеупорен гк да ги обърна,но...бе няма значение:)Другият свод беше с готов стоманобетонен щурц...Ако питаш мене и двата начина са добри,но не съм експерт.Колкото до типа профил...като нямаше Н или затворен заварявахме два П един за друг и тей..:)Не мога да ти кажа кой тип е по устоичив,но невярвам ако са дебели да поддадът който и да е.
silllveto - Майсторица
Matchless, много ми помогна, мерси :)
Deo-x - специалист
--
Последна промяна от Deo-x на пет окт 09, 2009 6:06 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Няма да постигнеш желаната "твърдост" на пода.
Matchless - специалист
Рядко се случва човек да прави нещо без причина.Затова и питах каква е причината,гадаех.От мен предложения да искаш... :lol: Но нямам голям опит наистина в тази насока и ми се иска някой по запознат да да предлага.Но общо взето решенията не са много вече си мисля.Казваш 7 метра ,но не е нужно и гредата да е толкова..Две дебели греди на 4 метра и една колона да ги подпира в средата.Две греди напречно гредореда и една под тях набита по гредореда.При единия начин имаш колонка в средата,по другия-трегер през средата на стаята.Онази основната дървена греда която ти подържа стената на втория етаж освен,че е по-голяма от другите е и по ниско от тях.Т.е.като се пусне напречна греда ще опира в основната и ще носи само нея.Решенията за това са три-1да се издълбае канал където ще минава металната греда,но това е слаба точка и не ми се иска да се отхлебва толкова много2.Да се сложат "подложки м/у металната и останалите греди3.Да се изрежи малко с оксижен металната греда на мястото на което ще се пада основната греда или направо там да се сложи дървена.Това са основните,има и други.Ако сложиш метални греди по дървения гредоред е много вероятно да не можеш добре да го изравниш в една равнина тавана и ако не е скърцал,то е много вероятно да почне,Ако искаш да не се тресе и да е в една равнина ще трябва да набиеш доста греди->доста точки за подравняване->доста възможности за грешки.Освен това не те съветвам да си подкопаваш стените през метър,да не говорим ,че и една 4,5 метрова греда доста тежи и хич не е като сутрешна гимнастика а за оскъпяването не ми се мисли.Но не съм специалист...нека някой такъв да каже.
Deo-x - специалист
--
Последна промяна от Deo-x на пет окт 09, 2009 6:07 pm, променено общо 1 път.

Тема "--" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: