• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Тъй като ми предстои боядисване проучвам какъв вид боя да използвам. Интересува ме нещо което да може да се мие. Доколкото съм опитвал да зачистя латекс - резултата е в повечето случаи размазване на петното. Коридора е особено податлив на цапане - гуми от колело или детска количка например при едно докосване остават черни петна.
Решенията които намерих досега не са много практични - блажната боя мирише много и продължително, водоразтворимите алкидни бои са ужасно скъпи...
В сайта на оргахим гледам латексите които предлагат:
http://www.orgachim.bg/index.php?locati ... 77&start=0
Пише "Добра устойчивост на мокро триене и миене - клас 3 съгл. ISО 11998". Какъв е този стандарт ISО 11998 така и не можах да разбера. При търсене в гугъл излиза като резултат само страницата на оргахим.

Ако имате съвети по въпроса - ще съм ви благодарен.
nerizamf - напреднал
dulux - скъпи но качествени.
Profi Stroi - специалист
Пробвай с латекс на Фауст
До момента не съм имал оплакване при проба да се замие с влажен парцал
Тани - модератор
Profi Stroi написа:
Пробвай с латекс на Фауст
До момента не съм имал оплакване при проба да се замие с влажен парцал
За този оцветения Фауст ли става въпрос , който е двадесет и няколко лева за литър или литър и нещо в едни прозрачни кутийки като от сладолед?
Sphinx - специалист
А какво ще кажете - имате ли впечатление как се мие Levis mix латекса. Взех си такъв 2.5Л 43лв. :?
Profi Stroi - специалист
Не не става въпрос за него
Преди беше скъп спецялно този за който говоря
Сега пуснаха някаква промоция в Практикер баката по 22 лева
Като си вземеш оцветител ти издва 35 лева ако го искаш наситен например за 10 литра
EDI - майстор
ЛЕВИС МИКС е по-скъпата бяла база за по-наситените цветове от каталозите за оцветяване.Няма да имаш никакви проблеми.След около 15-20 дена можеш да го миеш дори с маркуча.
Sphinx - специалист
EDI написа:
ЛЕВИС МИКС е по-скъпата бяла база за по-наситените цветове от каталозите за оцветяване.Няма да имаш никакви проблеми.След около 15-20 дена можеш да го миеш дори с маркуча.
Мерси много, че бях се притеснил да не се прецакам с тея пари за просто по-красив латекс.
Тани - модератор
Profi Stroi написа:
Не не става въпрос за него
Преди беше скъп спецялно този за който говоря
Сега пуснаха някаква промоция в Практикер баката по 22 лева
Като си вземеш оцветител ти издва 35 лева ако го искаш наситен например за 10 литра
Приятелю , като ти чета постовете в началото оставах с впечатление , но сега съм убеден, че критериите ти за качество са силно занижени! Това , което за тебе е качествено , за нас всички е най -ниското качество! Съветите , които даваш са изключително неадекватни! Моля те , прочети поне полвината от темите във форума и тогава може да започнеш да даваш съвети! Сигурен съм че ще научиш доста от тук!
Profi Stroi - специалист
Абе ти нещо май се заяждаш с мен или аз оставам с такова впечетление :evil:
  • 1
  • 2

Тема "Устойчивост на мокро триене и миене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: