• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Стефан - майстор
Ако е само за защита, потърси от планината разсад от драка. Не е толкова агресивна към разпространение, но е достатъчно ефективна.
evdoki - специалист
възможно е вечнозеления жив плет да се вплита при израстването и така се получава страхотна преграда. когато порастне стеблото е дърво /това отнема около 2-3 години/ за новите леторасли. имам познати които си направиха имение в Кения с тази технология.
Galy - специалист
Когато преди година взимах едни храсти от разсадник, впечетление ми направи "оградата" на този разсаднук...високи около 2м. разтения, които изглеждат прави като бамбук стебла с огромни тръни...може би тръните бяха дълги по 4-5 см. Питах собственика за каква щуротия се ползва това и той ми обясни че се ползва като охранителна преграда...не се препоръчвало да се сее там където има достък с деца, защото действително представлява опасност...ще се опитам да поровя в нета и да ти пратя името на това растение.
Domashen_maistor - специалист
А и аз да питам, есента си посадих Лигуструм /птичо грозде/ от Бриколаж и от един разсадник. Кога ше разбера резултата /колко са е прихванал/? Розите например вече напъпиха, лалетата се показаха, пък това не мърда.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ако не се е прихванал. да са му опадали листата досега.
evdoki - специалист
и аз имам лингустром, който в момента е с опадали листа но е жив. при по-топло време започва да се разлиства. това че клоните са без листа не е признак дали се е прихванало. ако е било вкоренено почти съм сигурен че няма да има проблем. жена ми си ги вкоренява сама с резници и досега винаги е било успешно.
evdoki - специалист
ще стане към края на март и началото на април не се притеснявай
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
evdoki написа:
и аз имам лингустром, който в момента е с опадали листа но е жив. при по-топло време започва да се разлиства. това че клоните са без листа не е признак дали се е прихванало. ако е било вкоренено почти съм сигурен че няма да има проблем. жена ми си ги вкоренява сама с резници и досега винаги е било успешно.
Не знаех, че има листопаден.
evdoki - специалист
същия лингустром в Англия не му опадват листата, защото там температурите са плюсови, но тук в Костенец е -15- до -20 градуса и листата винаги падат
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Имахме на двора огромен, като дърво беше станал. Вечнозелен, баш зимата си беше с оранжевите плодове. Красота. В Русе, обърнат точно към силния зимен вятър.
По повода питах гугъл и той ми каза, че си има и листопадни. Не виждам смисъла, да се дават пари за листопаден, щом има от другите.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "Вечно зелен жив плет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: