SuB^ZerO написа:...За захранването на светодиоди може да се обобщи следното:
една супер-дупер проста схема за 10 светодиода(2,2 волта всеки) просто да светят без никакви ефекти.Искам ги в колата т.е. 12 волта.Незнам ако ги направя последователно + на единия диод с - на другия и т.н. нали ако изгори 1 ще спрат да светят другите,а ако ги направя успоредно към всеки ще достига напрежение 12Волта и ще изгорят.Не ми е проблем да си купя готов продукт но друго си е когато сам си запоиш всички жички...
- Светодиодите се захранват с ток, не с напрежение.
- Най-лесния начин за генериране на подходящ ток е с последователно свързан резистор
Когато захранването става от акумулатор използването на резистори води до излишен разход на ток за нагряване на резистора. В същото време тока не е постоянен - когато двигателя работи входното напрежение е над 14 V, спрял двигател около 12. Това може да доведе до двойно по-слабо светене в зависимост от избраната схема.
За по-ефективна работа може да се използва приложената схема.
Не е проста, но поддържа постоянна сила на светене, независимо от входното напрежение (3-18V) и има възможност за регулиране.
Прикачен файл
Конктролер за захранване на LED (до 10 броя) и максимален ток 350 mA
LED_DRIVER.GIF (8.5 KиБ) Видяна 21470 пъти

Ако има някакви резултати освен да си изгоря поялника ще покажа снимки
 Ако има някакви резултати освен да си изгоря поялника ще покажа снимки  Още веднъж благодаря
 Още веднъж благодаря .С риск някои хора много да се смеят на работата ми ще кача снимки на това което направих.Всичко беше страхотно докато не изпробвах продукта....Вярно всички светеха и то с еднаква яркост,но ..... един от диодите беше бял.... стоеше като цирей на цялата работа... Мисля че като за първи опит стана добре...е без белия диод... друг път ще внимавам повече
 .С риск някои хора много да се смеят на работата ми ще кача снимки на това което направих.Всичко беше страхотно докато не изпробвах продукта....Вярно всички светеха и то с еднаква яркост,но ..... един от диодите беше бял.... стоеше като цирей на цялата работа... Мисля че като за първи опит стана добре...е без белия диод... друг път ще внимавам повече
 .
 .