• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gorgidanchev - специалист
skartalov извини ме но не всички сме напред с матеряла като теб.Уча се.Що сайтове изчетох.Мале ...мале...
skartalov - специалист
gorgidanchev написа:
skartalov извини ме но не всички сме напред с матеряла като теб.Уча се.Що сайтове изчетох.Мале ...мале...
нямам това предвид, и аз четох близо година преди да стане нещо...
Мисълта ми е че с тези свръх икономии нищо няма да стане.
Придържай се към съветите на VELSI.
Той е намерил тънкия баланс между функционалността и цената.
Не пренебрегвай някой неща по механиката!
svetliopi44 - Чирак...
Да се оплача ...днес говорих с фрезист ...доведох го в къщи и му показах какво искам да творя ... каза или ще го правиш като хората или не се захващам да ти правя нищо ??? ... Иска солидна конструкция от метал (квадратни тръби) ... направляващи, сачмено-винтови двойки с лагеруване нарисува някакви схеми с подвижни колички и тн ... От утре почвам да смятам да видя че май сметката ще ми е солена ...
Искам да ви попитам с каква програма се правят детайлите ...има ли я без платна та да се пробвам как ще се справя с нея първо че по бегли сметки май около 1500лв ще са само материалите без работата (тя е фрии ) :?
velsi - Почетен майстор
Остави ги тези СВД-та. Перфектно е с тях, но може да се спестят. Алтернативата на квадратните направляващи са кръглите. По-евтини са. Програми за управление на самата машина има много. Най-популярна е Mach3. На нея можеш и да задаваш доста видове детайли. Отделно за по-сложните детайли са ползва така наречения CAM софтуер. Той е малко по-сложен. Фрии се намира всичко, е айде, почти всичко. Със сигурност пари за софтуер няма да ти се наложи да даваш.
svetliopi44 - Чирак...
От къде мога да я дръпна Mach3 и CAM софтуер човека е маниак ... каза ми за някаква фирма хи теч или нещо подобно в Кърджали ... имате ли информация за нея ...било евтино там ...
velsi - Почетен майстор
Виж сега и аз съм маниак, обаче всичко си има разумни граници. Не знам нищо за тази фирма в Казанлък. А Mach3 теглиш от http://www.machsupport.com/ Има демо, което ще ти е достатъчно да видиш за какво става дума. CAM софтуер... с Гугъл.

Между другото моята механика е готова и утре ще ви я покажа като ми върнат фотоапарата. Не съм правил никакви компромиси с качеството, но е съм се хвърлял и на скъпи решения.
svetliopi44 - Чирак...
:2thumbs: Велси Благодаря ... ами аз понеже не разбирам много от тез работи и той ме нахока ... и ми каза да не правя тефлонови гайки а имало някакви 2 гайки със пружина и се обирало луфта и т.н. щот ми каза че тефлона нямало да издържи много...
velsi - Почетен майстор
Да издържи на какво? Варианта с две гайки и пружина го знам, но не го намирам за по-добър.
svetliopi44 - Чирак...
Свалих я програмата ... :? ще има разучаване доста ... :) вижда ми се сложничка :)
velsi - Почетен майстор
И аз първоначално се стъписах. Но с повечко човъркане и пробване постепенно започваш да разбираш за какво става дума. И аз не съм разучил още всичко, но съм доста по-наясно, отколкото в началото.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: