Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Sphinx - специалист
Стените са ми с колор кит, да грундирам ли изобщо и ако да, с какъв грунд? Ще мажа после с латекс Левис(ако има значение).
Profi Stroi - специалист
Ако китколира не струва като почнеш да мажеш с латекс,валяка шще го отлепва
Но ако си направиш 1:1 боя разредител и след пълно изъхване латекс няма да имаш ядове :)
Тани - модератор
Sphinx няма смисъп от никакъв грунд! Той се ползва за да поема латекса равномерно в картона и по фугите. В твоя случай тази функция се поема от колор кита , което е по-добрия вариант от грундирането!
Ако китколира не струва като почнеш да мажеш с латекс,валяка шще го отлепва
Profi Stroi не искам да го приемаш като заяждане , а като градивна критика , но не мислиш ли че е смешно човек , който е дал за литър латекс колкото ти даваш за цяла бака от Практикер да си купи такъв колор кит? А лично не съм чул на някой да му се е отлепил , но като ти прочетох рецептата
Но ако си направиш 1:1 боя разредител и след пълно изъхване латекс няма да имаш ядове
сигурно има някаква подобна и за колкор кит и се налага да се грундира с това!

Като предлагаш "качествени" ремонти , не се ли се замислял къде отиват качествата на гипскартона с твоята рецепта! Предвид труда и средствата който вложи Sphinx , ако я използва ще се из*** на пометеното!

Sphinx ще чакаме снимки скоро!
Sphinx - специалист
Тани, снимки ще има. Обаче сега говорих с майстора и може да няма колор кит, а само гипсова шпакловка, така че - а сега да ползвам ли грунд? :?
Тани - модератор
Според мен си е най-добре с колор кит, особело с тази боя . Не че няма да покрие боята , а защото максимално ще се заравнят неравностите и при коса светлина няма да се виждат снадките и винтовете. Аз боядисах без грунд и без колоркит с евтин латекс и ми покри с две ръце , но за всеки случай , а и защото остана боя му минах и трета! С твоята боя няма нужда от грунд според мен , но все пак нека някой който е боядисвал с Levis да каже!
GLOBUS - помощник
Ако вече не е късно моето мнение е, че трябва да минеш една ръка цялостно бяло например с "боро" или някоя оргахимска все едно. А след това давай смело с LEVIS. Боядисвали сме многократно с тази марка и мога да кажа, че само преди тях и преди Ойкос минаваме с бяло.

Тема "Какъв грунд да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: