тръбите са обикновенни 16-ки с ал.вл. как да определя дебита?А по въпроса с подовото какво ще кажеш? 

kuuuuuul написа:тръбите са обикновенни 16-ки с ал.вл. как да определя дебита?А по въпроса с подовото какво ще кажеш?По въпроса дали съм пробвал само термопомпата да загрява само подовото ли? Не съм.
Прикачен файл
kuuuuuul написа:А какво пише в дебелата книга?Видях едно NEO 12-ка обикновен за 350лв, дали ще е подходящ и какъв топлообменник ще ми трябва.Разликата в кръговете не е повече от 10м,а имам и регулатори на дебита с които го изравнявам,ако това имаш в предвид.Пишеше тръба ППР ф21 със стена 2 мм. Това означава светъл отвор 284 mm2. Фитинга на тръба ф16 с алуминиева вложка е около 50 мм2
Помпата за подовото още не е сложена,за сега го пробвам само с основната
kuuuuuul написа:За пробата няма проблем само не мога да пускам много консуматори едновременно,подовото,бойлер и радиатор се въртят без проблем,но помпата си е задължителна.До каква температура си пускал на трипътния вентил?
Прикачен файл
kuuuuuul написа:Доколкото разбирам 3.7кв мощност аз мисля че ще ми трябват 5-6кв,а и 10гр загуби май.Мерил ли си при тебе какви са загубите?Радиаторите каква температура достигат?3.75 мощността на някакъв климатик NEO, 12-ka. Този дето си го харесал каква мощност е?
kuuuuuul написа:Напълно си прав,на климатика толкова му е мощноста ,но дали ще е достатъчна за подовото и бойлера/150л/.NEO-то беше в промоция ама свърши промоцията.Трипътния вентил се регулира като максимума е 60гр. и затваря. Каква беше температурата в стаите при -10гр.?Нали говорихме само за подовото? Определено няма да стига за цялото отопление.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: