• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivan_gd - помощник
Здравейте!
Пред мен стои следната задача-да сложа вентилатор в банята! Вентилаторът е на фирма ММ и е с диаметър 120 мм, клапа, датчик за влага и датчик за време. Отворът е с големина 130 мм и се намира в средата на една полчка с размери 400 на 250 мм. Плочката е залепена с достатъчно материал "на гребен", т.е. няма кухо под нея, но въпреки всичко малко ме е страх да закрепя вентилатора с дюбели и видии, тъй като не съм пробивал досега фаянс и ме е страх да не се счупи плочката, тъй като отвора е доста голям. Моля за съвети как да закрепя вентилатора! Ще се радвам да чуя ако имате различни от тази идея. Дадоха ми и друго предложение-да купя пластмасова тръба с диаметър 120 мм, да я залепя със силикон за отвора и в нея да пъхна вентилатора, като за по-голяма устойчивост да залепя и правоъгълната част от корпуса за стената с цел по-лесно махане при повреда на вентилатора. Пропуснах да кажа,че лицето на вентилатора е правоъгълно. Благодаря за съдействието!
dudly - напреднал
Не е ясно как е предвидено да се закрепя вентилатора Ви. В нашата баня отворът е 120 мм, вентилаторът също е толкова и не съм го закрепял по никакъв начин, просто го поставих в отвора, като влиза достатъчно плътно, за да не мърда. Това с тръбата и силикона може да се окаже разрешение, още повече, че нищо няма да се вижда, а универсалният силикон държи добре. Не бих рискувал да пробивам!
EmoZ - специалист
Здравей, и аз имам същия вентилатор и не искам да пробивам (не защото ме е страх да не спраскам плочите, а 'щото може да се наложи да сменя вентилатора с друг, който няма да закрие отворите).

Идеята, която са ти дали е добра. Можеш да капнеш малко силикон в ъглите на вентилатора при монтажа за по-сигурно, пък и да можеш лесно да го демонтираш при нужда.

Успех.
Любо - специалист
силиконче слагаш 24 часа не пускаш и си готов
panalov - специалист
И лепило можеш да сложиш .После ако се наложи да го сваляш има едни конци с който се реже лепилото
EDI - майстор
Веднъж на приятел правих точно това на готова баня.С диамантения диск направих квадрат на плочката, след това с перфоранота разкъртихме и стената.Пъхнах алуминиева гофрирана тръба за аспиратор и я закрепих с пяна/напълних междината между стената и тръбата/.пяната като стегна, стана направо бетон.Вентилатора след това само със силикон тънко по ръба и готово.
ivan_gd - помощник
Благодаря за бързината на отговорите ви!
EDI така с алуминиева гофрирана тръба стана, така ли? Питам,защото и аз мислих за такава тръба,но не ми изглеждаше здраво, но това ми остана единствения вариант, защото в строителните хипермаркети в Стара Загора отказаха да ми отрежат пластмасова тръба с диаметър 120 мм и дължина около 20 см. Предлагат ми само парчета от поне 1 м.
Spokoiniq - майстор
Купи си метър, отрежи си я сам и давай смело.С гофре не е много гот, а гониш 1см разлика.Тръбата, пяна, като спече пяната режеш и със силикон лепиш ушите, или с монтажно лепило.Махането-с макетен нож отзад или струна.
EDI - майстор
Правих го с алуминиева, защото нямахме ПВЦ, но пак стана много здраво.Пяната просто запълва всички празнини по гофрите и стяга като цимент.
pep - специалист
Moже да навиеш нещо подходящо (примерно дебела гума да обира вибрациите ако има) ) да уплътни този 1см и после или да го залепиш или просто така си остане . Малко фантазия е нужна , все пак няма да се вижда , успех :)
  • 1
  • 2

Тема "Поставяне на вентилатор в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: