• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
karamundi - специалист
за коване по висока над 900* а за закаляване според стоманата
Харалампи - специалист
karamundi написа:
... а по повод скоса први се много лесно на шмиргела просто обръщаш с острието на горе за да го виждаш хващаш центъра ха камаика и движиш и готово ...
Брей, явно съм голям некадърник. Пък то било толкова просто. Само за сведение. Тези големи ножове дето сте ги изровили от нета не могат да се направят с домашен шмиргел. Много му е малък радуиса на камъка. Ще трябва да измислите нещо друго.
karamundi - специалист
стга да искаш може става на двапъти и после с другите шайби за полиране карборундовите или гумените в които има абразив :idea:
Стефан - майстор
А закаляването в чушкопека може ли на два пъти, от двете страни?
karamundi - специалист
защо на двапъти това да нее филия хляб на еди път слагаш острието даже да стърчи опашката запушваш със глина оставяш една малка дупка да гледаш цвета на стоманата и това е :idea:
Стефан - майстор
Аз питах за двете странични страни, а не за дължината. Там е ясно, че тия ятагани няма как да се съберат в един чушкопек.
karamundi - специалист
възможно е обаче трудно се уцелва границата за това за по дълги работи поголемо огнище
Стефан - майстор
Що бе? Границата не е ли на върха на коносообразната стомана?
velsi - Почетен майстор
Стефане, няма друг като тебе! Иде ми да ти тегля една, честно.
Стефан - майстор
Не така грубо, де. Старая се да му вляза на човека в разбиранията, за да мога да го разбера и аз.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15

Тема "ножове" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: